Вести

Стефановић: Напади на Вучића оркестрирани

Поводом претњи посланика Славише Ристића, који је упутио писмо руском председнику Владимиру Путину у којем директно прети убиством председника Србије у случају да потпише мировни споразум са албанском страном, Стефановић је рекао да им је Вучић крив зато што покушава да уради нешто за своју земљу и свој народ.

- Видовдан као један велики празник, а како каже народ, на Видовдан се најбоље види шта ко како ради, шта мисли, и шта ће радити и у будућности. Данас отварамо Народни музеј, а они су дозволили да он десет година стоји затворен, тиме су показали како размишљају о будућности овог народа - рекао је Стефановић.

Он је рекао да се овај музеј од националног значаја отвара пре свега захваљујући председнику Србије, и како каже, био је потребан огроман напор и улагања да се то оствари.

- У Србији све иде на боље. Све се мења на боље. Почевши од спорта. Олимпијских игара, европских такмичења и тако даље. Затим, после доста година коначно имамо новац који ће бити уложен у отварање националног стадиона - рекао је министар унутрашњих послова.

Стефановић је најавио повећање плата и пензија од новембра ове године.

- Вучић је са Владом коју је тада водио, а и сада као председник ради све што може, па и преко тога. Србија има огроман раст. До сада око 4,5 одсто. И када се све то дешава, када имате човека који покушава и који се труди да упркос овима који су затварали музеје, који су предали Косово и Метохију, поврати све оно што може да се поврати, они на Видовдан крећу оркестрираним нападима на њега - рекао је Стефановић.

Према његовим речима, напади су оркестрирани и покреће их углавном жеља за фотељом, то су како каже, људи који су на најразличитије начине предавали Косово.

- У то време су из недеље у недељу различите земље признавале независност Косова, а данас једна по једна повлаче та признања. Када је проглашена такозвана независност, ти исти који се данас бусају нису урадили ништа. Нажалост, трудили су се свим силама да смање суверенитет Србије - рекао је Стефановић.

Како каже, они су знали у том тренутку да су најмоћније земље чланице признале такозвану независност, и на такав начин су предавали наш суверенитет.

- Сад је тим истим људима Вучић крив зато што покушава да уради нешто за своју земљу и свој народ. И то у немогућој ситуацији. Ово што се данас дешава је корак даље и видели сте да се на један веома перфидан начин пласира, кроз различите текстове, клима у којој се призива, да се неко зло догоди Вучићу, па чак кажу да ће завршити као Ђинђић - наглашава министар.

Како каже, то је веома опасно, због тога што се ствара такво мњење и то све веома тактички.

- Прво су покушали да његовог сина и брата представе као некакве криминалце, да би код народа створили слику, да уколико им се нешто лоше догоди, да је то нормално. Вучића су представљали као криминалца. То им је све потребно да би се извршио ударац на њега - рекао је он.

Стефановић истиче да они знају да у поштеној борби не могу да победе, а такође и да немају шта да му замере.

- Они желе, након што направе јавно мњење по сопственом укусу, да у следећој фази, одређене службе могу на различите начине да искористе овакво нешто против Вучића, и да онда могу да оптуже неког екстремисту за било какав евентуални злочин. Никоме не одговара јака Србија. Јак председник Србије, осим наравно народу - рекао је Стефановић.

Према његовим речима, сваки поштен човек треба да буде уз некога ко је урадио само добро за ову земљу.

- Од музеја који симболички говори о будућности наше земље, па и о платама и о пензијама, част ми је што могу да будем уз човека који се херојски бори за свој народ. Када је требало да се помогне и да се погура и када је требало да се бори. Зато ћу увек да дам подршку за оно што је добро, а он ради оно што је спас за нашу земљу - рекао је Стефановић.

Он је нагласио да у политици само они који су спремни да уђу храбро и не размишљају о свом интересу треба да се подрже како би ова земља ишла само напред.

 

 

 

извор: Пинк