Вести

Стефановић: Потребно да се утврди ко сноси одговорност за експлозије у "Слободи"

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране др Небојша Стефановић је био у Чачку након нове експлозије у фабрици "Слобода", и нагласио како је најважнија ствар да нема погинулих.

Стефановић је истакао како је руководство фабрике било озбиљно, али да је потребно да се утврди ко сноси одговорност за експлозије у "Слободи". Додаје и да је истрага спора, а нагласио је и да су људи који живе близу фабрике синоћ брзо евакуисани.

"Синоћ сам имао прилику да видим шта раде наши људи, било је важно и да им пружим подршку. Најважнија ствар, у првом моменту, је да нема погинулих. Онда склањате грађане и онда се процењује колика је удаљеност потребна за евакуацију. С друге стране, и да видимо шта можемо да урадимо да се угаси пожар", рекао је Стефановић и додао:

"У фабрици, дакле магацини у којима се налазе готови производи су по два километра удаљени од производње где се налази највећи број људи, укопани су и по проценама стручњака, неки имају бетонске плоче, неки немају, све зависи. Синоћ сам разговарао са руководством фабрике, били су озбиљни, одговорни, помогли да се стави ситуација под контролу, али морамо да утврдимо чија је одговорност. Истрага је, нажалост, спора, јер морате да водите рачуна о животима људи. Брзо су евакуисани они који живе у близини фабрике. Хоћу да знам шта је узрок и ове и претходне експлозије", рекао је Стефановић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк