Вести

Стефановић: Председник Вучић се труди да нађе решење најбоље за народ

''Најава дела опозиције да ће бојкотовати седницу парламента о Косову и Метохији показује да они не желе дијалог о томе, односно да се дође до одговора на важна питања, као и да нису били у стању да реше проблеме док су били на власти'', изјавио је данас министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.

"То је само прави начин да видимо каква је политика Савеза за Србију, Ђиласа, Јеремића и Обрадовића, који се декларишу да су највећи борци за Косово, а када су били на власти одрекли су се Косова одлуком да се оно из УН пребаци на терен ЕУ, иако су знали да је то за нас најтеже", рекао је Стефановић.Он је оценио да су они оним што су започели практично "укидали српску државност на КиМ".

"Заборавили су српски народ на Косову", рекао је Стефановић и додао да опозиција сада потврђује да није за дијалог.

Стефановић је рекао да се председник Србије Александар Вучић одазвао позиву да дође на седницу, као и премијерка и представници Владе, како би разговарали о једном од најважнијих питања за Србију.

"Председник редовно говори у јавности о свему, као председник који води политику државе има право да каже мишљење о свему и труди се да пронађе решење које је најбоље за наш народ и наше националне интересе", рекао је Стефановић. Вучић, додао је, покушава да нађе начин како да Срби на Косову буду заштићени, као и интереси Србије.

"Представници опозиције све време траже дијалог, а моле Бога да га нема и то показују и најаве да не желе да дођу у парламент где ће се говорити о једној од најважнијих тема", рекао је Стефановић.Он је рекао да представници опозиције окупљени око Савеза за Србију само желе да се врате на власт и да је то суштина политике коју воде.

"Они не желе да разговарају о КиМ, већ их занимају само сопствене фотеље", рекао је Стефановић.Такође је рекао да се они плаше да изађу на изборе јер се плаше једноцифреног изборног резултата.

Говорећи о победи Српске листе на изборима на северу Косова, Стефановић је рекао да је важно то што су Срби у великом броју изашли и што је победила Српска листа.

"Тиме су показали и да разумеју како се штите интереси народа и ко је тај ко штити њихове инетерсе", подвукао је министар.Он је навео и да би привременим приштинским властима највише одговарало када би се представници Савеза за Србију дочепали власти, јер им није лако са Вучићем.

Упитан о гласању за "Тијанин закон", он је рекао да су скандалозне поједине изјаве и чињеница да представници дела опозиције нису желели да гласају за тај закон.

"Зачудило ме је како неко може да тражи оправдање и да се олакша онима који убијају децу. Како могу да спавају, а да размишљају како да помогну неком ко је силовао дете" , упитао је Стефановић.Он је рекао да више од 150 земаља у свету имају баш такве мере и санкције.

"Мислим да не постоји грађанин ове земље који размишља да буде против тога да се убице наше деце оштрије кажњавају. Не смемо да ћутимо када је будућност наше деце у питању и када су такви људи у питању да тражимо оштрије казне за њих", рекао је Стефановић.Већина њих, истакао је, углавном понови слична дела.

 

Наставићемо са подмлађивањем полиције

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже да је полиција у Србији значајно подмлађена, али да ће се са том политиком наставити и даље. Он је нагласио да је ових дана промовисано 711 полицајаца и ватрогасаца и да ће још толико бити на јесен.

"Дирекција полиције прави добар кадровски план у коме има довољно искусних колега и довољан број младих колега који подмлађују састав полиције и имају времена да науче посао", рекао је Стефановић. Додаје да уколико Србија жели да се бори против нарко дилера, силоватеља, убица, мора да има довољан број обучених полицајаца.

"Уложили смо много напора у претходних неколико година и сада имамо значајно подмлађивање. Не може за годину, две све да се уради. Сада смо примили 711 нових полицајаца и ватрогасаца и још толико ћемо примити на јесен", навео је он. Додаје да ће имати могућност да се запосле у полицији и деца полицајаца који су погинули у обрачунима са терористима, криминалцима или током НАТО бомбардовања.

"Свако дете које хоће да ради у МУП-у биће му пружена прилика. Хоћемо да покажемо да смо поносни на њихову жртву. Они су дали највише што су могли да би ми били слободни и морамо да покажемо поштовање", закључио је он.

 

 

 

 

 

извор: Танјуг/Пинк