Вести

Стефановић: СзС сваког дана позивају на насиље

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић истакао је да не прође ни један једини дан да неко из СзС не позива на насиље и додао да је Бакић саслушан у полицији управо због тога.

Наиме, социолог Јово Бакић, некадашњи блиски сарадник Саше Јанковића и Борка Стефановића, позвао је на оружани упад у Јавни сервис, а Стефановић каже да СзС покушава од Бакића да направи жртву.

- То је бесмислено. Тај човек је у интервјуу рекао што упадају у Јавни сервис, ако нису понели дуге цеви. Читав интервју суштински позива на насиље, каже да људе на улицама треба пребијати, пребијани су када се променила власт у име Милошевића – подсетио је Стефановић.

Како додаје, Бакић каже да ће он јурити неког по улици да га пребије, а онда каже да не каже да би он упао у Јавни сервис, него то треба да ураде нечија деца.

- Треба да пошаљемо нечију децу да то ураде за њега, да би се он и његови из СзС дочепали власти. То је суштина поруке. Они морају да промене власт да би је се дочепали, а пошто им не иде баш на изборима, онда тврде да избори нису регуларни, а онда Јово Бакић објасни како треба да се промени власт. То је дугим цевима, али не баш он, него неко други, а када дођу да дају изјаву у полицију, онда су сви као мале маце – навео је Стефановић.

Према његовим речима, СзС позива на насиље сваки дан и додаје да никада неће заборавити трибину Борка Стефановића у Ваљеву када је рекао да Србија треба да има Украјински сценарио.

- Онда су се сви прали од тога, али сваких неколико дана неко из СзС и ових који их подржавају у својим изјавама позивају на пребијање људи који не мисле исто као они. Очигледно је да Бакић црта како они замишљају промену власти – сматра Стефановић. Он додаје да је огромна огорченост обичних људи у Србији на њихово понашање и разуме да они то не виде.

- Они се крећу у једном уском кругу људи који једни друге тапшу по рамену и кажу једни другима како су дивни и храбри. Разумем да они по сваку цену желе власт, то избија из сваке њихове реченице, Бошко Обрадовић је рекао један дан да треба да имамо руске базе, а следећи дан се среће са Палмером у америчкој амбасади – подсетио је Стефановић и додао да имена Бошка Обрадовића није било у првом саопштењу. Стефановић је подсетио и на Бакићеву изјаву да пробране на улици треба проналазити и пребијати, како каже, свестан је да нико од њих не би ништа урадио, али је штета што гурају туђу децу у зло.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да "сваки од лидера" СзС служи да донесе гласове једног дела народа, али када све саберу "немају никаквих гласова", односно да имају укупно "једноцифрен број".

- Онда када виде да им не иде на изборима и неће их народ, онда 'Ајде Јово Бакић'. Само да се дочепају некако фотеље - рекао је Стефановић.

Казао је да полиција ухапсила особу осумњичену да је у кампусу Новосадског универзитета напала студента Филозофског факултета и активисту Демократске странке у Новом Саду Дејана Багарића, истичући да насиље неће бити толерисано. Према његовим речима, опозиција "лаже од јутра до мрака" када каже да је нападач у међувремену ослобођен.

Стефановић је позвао грађане да дођу у недељу на свечани дефиле полиције у Кнез Михаилову улицу у Београду и најавио да ће пола сата касније, на Калемегдану почети тактичко-технички збор поводом обележавања Дана полиције и Дана МУП Србије.

 

 

 

 

извор: Пинк