Вести

Стефановић: У "Олуји" људскост доживела потпуни суноврат

И данас ће Хрватска прославити своју „Олују“, акцију у којој је људскост доживела потпуни суноврат, нестала толико да је нема ни у најмањем зрну. Рећи ће да је поносна што је успела да спроведе најбруталније етничко чишћење на простору Европе после Другог светског рата.

Похвалиће се ваљда што је протерала више од 250.000 Срба, који су били њени грађани, да су јој војници упадали на кућне прагове и убијали немоћне српске старце и старице, да је бомбардовала српску децу у избегличким колонама да јој не би умакла, да и данас ексхумира кости Срба, док се још на хиљаде њих воде као нестали. И све то 27 пуних година касније.  

Србија ће данас туговати, у њој ће звонити црквена звона, служиће се парастоси и палити свеће. Нећемо никада заборавити српске жртве, али нећемо дозволити ни другима да их забораве. И не само онима који су чинили злочине, већ и онима који су их ћутке гледали и одобравали. Свет је дозволио да се они догоде, ништа није предузео да их спречи и до данас ништа није урадио да буде правде за убијене и прогнане Србе.

Подсећаћемо их врло упорно и истрајно на то. И бићемо поносни на себе, јер смо народ који не мрзи, који се не поклања аветима фашизма и који не мора и данас да прикрива своје Јасеновце, Јадовна, Градишке и друге логоре смрти. Али им „Олује“ над нашим народом засигурно више нећемо дозволити, рекао је потпредседник Владе Србије и министар одбране Небојша Стефановић.

 

 

 

Извор: Танјуг