Вести

Стефановић уручио стипендије за 23 младих

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране, др Небојша Стефановић, уручио је уговоре о стипендијама Министарства одбране за 23 младих, који су испунили тражене услове конкурса за 2020/2021 годину, на свечаности у Великој ратној сали старог Генералштаба.

Стефановић је поручио да ови млади људи, који су одлучили да своју будућност граде у систему одбране и који желе да своје знање и труд уложе у изградњу јаче војске и боље Србије, завређују свако поштовање.

"На моје велико задовољство, они данас постају наши стипендисти. Стипендије које додељујемо само су један од начина да подстакнемо младе људе да се одваже и прикључе нашој великој породици Министарства одбране и Војске Србије. Велика је част носити униформу војске и бити њен припадник, наше традиције су нешто чиме се мали број држава у свету може похвалити. Ви данас постајете део те богате традиције уз обавезу да у наредном периоду својим радом и знањем унапредите и поставите темеље за нека нова времена и будете пример неким новим стипендистима", поручио је Стефановић.

Стефановић је истакао да ће шест војних стипендиста, по окончању средње школе и војног оспособљавања, бити примљено у редове Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, што је привилегија малог броја људи.

Њихових 17 старијих колега по окончању студија почеће са радом у Војнотехничком институту у Београду и Техничко-ремонтном заводу "Ђорђе Димитријевић Ђура" у Крагујевцу, за које је Стефановић подсетио да су изузетно поштоване институције у целом свету.

"Свесни смо да у приватном сектору млади могу више да зараде. Међутим, држава заиста свакодневно ради на побољшању материјалног стандарда припадника војске и то ће се већ видети у овој години кроз значајно повећање плата. Такође, изградња станова за припаднике снага безбедности, пружа могућност да наши припадници реше питање крова над главом по повољним ценама које су далеко испод тржишних", рекао је Стефановић.

Стефановић је истакао да је мноштво разлога и предности због којих млади људи имају будућност у Војсци Србије, али да је љубав према Србији и нашем народу свакако најважнији мотив.

 

 

 

Извор: mod.gov.rs