Вести

Стефановић: Велика је част и привилегија служити свом народу и земљи

Укупно 677 полазника 19. и 20. класе Центра за основну полицијску обуку (ЦОПО) примљено је данас у радни однос у Мунистарству унутрашњих послова, а министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио им је да они данас постају нова снага српског МУП-а.

На свечаној промоцији, испред Палате Србије, уз свечани дефиле, којој је присуствовала и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, најбољима су уручена признања на основу резултата током обуке, професионалне праксе и завршног испита.

Стефановић је истакао да полазници 19. и 20. класе ЦОПО-а већ данас постају нова снага МУП-а и поручио им да је пред њима озбиљна каријера, јер је бити полицајац много више од посла, али велика част и привилегија служити свом народу и земљи.

Стефановић је поручио да припадници МУП-а брину о томе да Србије буде стабилна и безбедна.

Како је рекао, не тако давна времена су показала да нема инвестиција, јаке економије, већих плата и пензија, у земљи у којој су "тајкуни важнији од народа, а обични грађани у сиромаштву и страху за безбедност".

"Одлучношћу државе, МУП је са другим безбедносним структурама, стао на пут криминалу, осигурао безбедност и сада је ослонац грађанима", рекао је Стефановић.

Стефановић је истакао да борба против кирминала није једна битка, већ стална борба, за коју су потребни мотивисани људи, те изнео податак да је 3.700 нових полицајаца и ватрогасаца ступило у службу, од када је он на челу МУП-а.

"Вас 677 који данас постајете део наше породице, међу којима 145 дама. Ту нећемо стати", рекао је Стефановић и додао да нови полазници крећу њиховим путем ускоро.

Истакао је да су њихове старије колеге подигле лествицу високо, да је смањена стопа криминала, а у првих девет месеци ове године забележено 2.700 кривичних дела мање у односу на лани.

"Криминалци се не шетају улицама Србије. Нема повлашћених пред законом, владавина права није фраза, за шта су заслужни полицајци, тужиоци и судије. Они су утабали стазе, а од вас очекујем још боље, да будете полицајци којима ће се сви поносити", поручио им је министар.

Позвао их је да понос и част које данас носе у себи, носе увек, што ће им помоћи и да се суоче са изазовима и проблемима у каријери на које ће наићи.

"Одабрали сте правични, часни и поштован позив, морате да будете велики људи, увек на служби грађанима, којима ћете бити помоћ и штитити их од опасности. Са грађанима се увек опходите са поштовањем и интегритетом, јер није важно само шта, него и како се ради", указао им је министар.

Стефановић је рекао да ће они својим опхођењем и поступањем градити углед МУП-а Србије.

"Пред вама је озбиљна каријера. Бити полицајац је много више од посла, велика част и привилегија је да служите свом народу и земљи", рекао је Стефановић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк