Вести

Стефановић: Вучић је председник СНС и нема бољег од њега

Министар унутрашњих послова и члан Председништва СНС Небојша Стефановић изјавио је данас да није нити ће бити кандидат за председника странке и истакао да је за њега Александар Вучић најбољи председник и да би било излишно тражити лошије решење.

Стефановић је рекао да је за њега Вучић председник СНС и да не види бољег од њега.

"Што се мене тиче, ту се прича завршава. Лично, нити сам био кандидат, нити сам данас, нити ћу то бити. Много пута сам то демантовао. Нисам неко ко ће бити председник СНС, моја политичка каријера је везана за Вучића, оно што ради у потпуности подржавам и мислим да не постоји бољи кандидат за то место", рекао је Стефановић.

Он је рекао да ће се видети шта ће се десити до децембра и изборне скупштине СНС, наводећи да чврсто верује да у СНС не постоји бољи кандидат од Вучића за председничко место.

"Не само због СНС, већ и због Србије. То је добро за Србију, јер је јака СНС променила лице Србије, помогла да се изборимо са криминалом и корупцијом, да земља економски напредује", рекао је Стефановић.

Упитан да ли ће преузети одговорност уколико се од њега буде тражило да буде председник СНС, Стефановић је одговорио да "не може ништа да се тражи од њега".

"Ја са председником имам отворен однос, он зна шта ја мислим, а пошто објективно не постоји бољи од њега, било би излишно тражити лошије решење", рекао је Стефановић.

 

Хеликоптери за две-три недеље у пуној употреби

Нови хеликоптери Министарства унутрашњих послова "Ербас Х-145" биће у пуној употреби за две до три недеље, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

"Што се тиче хеликоптерске јединице МУП она ће добити укупно четири ''Ербас Х-145'' најмодернија хеликоптера, који се за сада користе само у полицијама Француске и Немачке, као најразвијенијим земљама Европе", изјавио је Стефановић.

Подсећа да су на аеродрому "Никола Тесла" у Београду већ слетела два хеликоптера, да се трећи очекује крајем јула или почетком августа, а четврти почетком идуће године.

"Када сам разговарао са пилотима МУП-а, видео сам да су много задовољни, јер ови хеликоптери омогућавају лет у ноћним условима, свим метео условима, имају радаре. Ово је заиста последња реч технике и драго ми је да наша полиција након 40 година може да види модернизацију у овој области", рекао је Стефановић.

Поред "Ербасова", склопљен је и уговор за три транспортна хеликоптера, "супер пуме", којима ће, како каже, бити олакшан транспорт како полицајаца, тако и специјалаца, а хеликоптери ће олакшати и спасилачке акције.

"Ви знате да полиција то увек ради, долази до унесрећених, долази до оних којима треба хитна медицинска помоћ. Један од хеликоптера имаће у себи најсавременије медицинске уређаје, који ће помагати лекарима у транспорту свих оних који су повређени", изјавио је министар.

Према његовим речима, хеликоптери су у последњој фази процедуре монтаже унутрашње опреме, што се односи и на медицинску опрему, али и на опрему за ноћно осматрање. Министар додаје да ће хеликоптери бити опремљени и ФЛИР (Форнјард лоокинг инфраред) камерама, које се користе за ноћно осматрање.

 

Оспориће и акредитацију моје основне школе

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је, коментаришући кривичну пријаву Савеза за Србију због фалсификовања докумената о завршеном факултетском образовању, да може да буде најнеписменији и најглупљи, али да никоме ништа није украо, за разлику од, како каже, Драгана Ђиласа.

"Видим да ће ускоро оспорити и акредитацију моје основне школе", рекао је Стефановић. Он је подсетио да је Ђилас који је постао мултимилионер за време док је био на власти, лагао да је новац из Чешке био његов стартни капитал.

"Видели смо да из Чешке није донео ништа и то по званичним документима чешких пореских органа. Лагао је, јер је свестан чињенице да је милијарде и стотине милиона евра које су прошле кроз његову фирму стечени на грбачи грађана Србије, користећи фондове, политички притисак и утицај", рекао је Стефановић. Додао је да Ђилас данас званично пријављује 25 милиона евра, а да се не зна колико је новца који се не води на његово име. Истиче да Ђилас месецима не говори ни реч о Чешкој, те додао да примећује озбиљну нервозу и сада када је отворена истрага о минутажи на РТС и код Ђиласа и Савеза за Србију.

"Прошло је време ћутања, кад нико није смео да их пита за криминал, корупцију и пљачку, време је да пруже одговоре народу", рекао је Стефановић.

Упитан да ли је нервозан због пријаве за фалсификовање дипломе, Стефановић је одговорио одречно.

 

 

 

 

 

извор: Танјуг/Прва тв