Вести

Стефановић задовољан постигнутим у Шпанији

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић изразио је задовољство посетом Шпанији која је, како је оценио, показала да Србија има шта да понуди, а српски стручњаци знање које се и у Мадриду показује веома корисним.

Стефановић је рекао да је разговарао са колегиницом Маргаритом Роблес и генералним директором за наоружање Гомезом о заједничкој сарадњи и могућностима напретка развоја односа наше две војске.

"Изузетно ми је било важно да војно-техничка сарадња и она у одбрамбеној индустрији буде интензивна и кроз разговоре о конкретним пројектима, које ћемо наставити у Београду, имао сам прилику да чујем позитивне ставове министарке и колега из војно-техничке сарадње и војно-техничког института и драго ми је да видим да наши стручњаци имају шта да понуде, да имамо знање које се показује веома корисним у оваквом тренутку", рекао је Стефановић.

Стефановић је додао да је посета показала да смо развили одређене пројекте који могу да буду комплементарни са шпанским.

Посета Мадриду потврдила је принципијелни став Шпаније везан за Kосово и Метохију.

Поновљен је став да Шпанија као чланица Европске уније и НАТО може у великој мери да игра значајну улогу и да помогне да Србија очува безбедност у својој покрајини и заштити српски народ.

Стефановић је додао да је једна од тема разговора био и тренинг наших падобранских јединица.

"Током дводневне посете разменили смо искуства о војној сарадњи, очекујем да током године резимирамо све договорено са Шпанцима и да министарка Роблес посети Београд", навео је Стефановић.

 

 

Извор: Танјуг