Вести

Стевановић: ПКБ је пљачкан за време Ђиласа

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић реаговао је на наводе заменика председника ССП Борка Стефановића о пљачки ПКБ-а, наводећи да се пљачка, пре свега, односи управо на време Стефановића, Драгана Ђиласа и њихове страначке колеге.

"Кад су толико забринути за судбину ПКБ-а могли су, ако не све, онда бар део пара које су отели, да уложе у ПКБ. А узели су 619 милиона евра. Могли су Стефановић и Ђилас да купе ПКБ, да уложе и направе од њега оно што верују да може да буде. Али, не. Они би да ПКБ буде државни, да га развијају, али са туђим или државним парама. А њихове, отете паре, да чувају за себе", навео је Стевановић.

Како је рекао, Србија се, после власти Драгана Ђиласа променила.

"Од 2011. до 2013. године држава је ПКБ-у, којим су они управљали, отписала 80 милиона евра дугова. То су платили сви грађани Србије. И док су грађани плаћали дугове државног ПКБ-а, Борко, Ђилас... су пунили своје џепове", навео је Стевановић.

Стевановић је додао да је Ђилас, као градоначелник Београда, 2011. године поставио за генералног директора ПКБ-а Рајка Мандића, који је, био сарадник Мирослава Мишковића и до тада директора "Делта Макси Србија" и "Делта ауто".

Они су за само две године задужили ПКБ за 20 милиона евра и иза себе оставили више од 40 милиона евра дуга, навео је Стевановић.

Стевановић је истакао да су од продајне цене ПКБ-а намирени сви повериоци, сви радници су добили социјални програм, а фирма шансу да преживи, развија се и ради по тржишним принципима.

Стевановић је указао да пред законом треба да одговарају они који су ставили границе на Јарињу и Брњаку и који су одговорни за 682 раскинуте приватизације, хиљаде затворених фирми и стотине хиљада отпуштених радника.

Стевановић је оценио да њих ПКБ није интересовао да у њега улажу док су могли да га, како каже, черупају.

"Да улажете, на памет вам није пало. Било је још компањона са приходима преко 400 милиона који су могли да се јаве, али нису. Не би узели ПКБ и да сте им га поклањали", навео је Стевановић.

Стевановић је поручио Стефановићу да ако сумња у регуларност процеса и његову транспарентност поднесе пријаве.

"Државни органи и сада слободно могу да раде свој посао. Узмите пример “Direct Media” Драгана Ђиласа и трговине минутама са РТС-ом. То је рецимо пример да институције постоје, да раде свој посао и да одговорни треба да се изведу пред лице правде", истакао је Стевановић.

 

 

 

Извор: Танјуг