Вести

Тражимо смену директора „Србијагаса“

Дакле, још једанпут ми обећавамо да ће те ствари да се промене оног тренутка када будемо формирали нову Владу. Не само са Немачком него и са свим осталим земљама потрудићемо се да  Србија извози у те земље као и да инвестиције из тих земаља долазе у нашу земљу.

 

Са друге стране, ми данас кажемо да цене гаса као и цене енергената, пре свега цене нафтних деривата и цене струје, могу да буду до 20% ниже него што су данас.

Подсетићу вас да власт тражи повећање цене гаса, врло брзо ће тражити и повећање топлотне енергије и ми сматрамо да те цене треба да буду ниже и могу да буду ниже за 20%.

Такође, због тога ми тражимо од Ваде Србије да генералног директора „Србија гаса“ под хитно смени због тога што је својом лошом управљачком политиком довео „Србијагас“ на ивицу банкрота, до озбиљних проблема у овом јавном предузећу, а са друге стране тражимо од оних надлежних институција које припадају Министарству унутрашњих послова да уђу у ово јавно предузеће и прегледају пословање, посебно односе са компанијама као што су „Енергосистем“, „Гас тех“, „Миленијум“ итд. Због тако лоших одлука које је донео генерални директор заједно са својим бордом директора данас се „Србијагас“ налази на ивици банкрота. Задужен је преко 600 милиона евра, са озбиљним губицима и то предузеће више није у стању да одговори свим потребама корисника у енергетској политици.

Српска напредна странка је то већ рекла, данас понављамо - за годину дана обећавамо да ће „Србијагас“ да буде ефикасно предузеће, доносиће профит, али не тако што ћемо тражити повећање цена гаса и тако што ћемо отпуштати људе него што ће постојати једна озбиљна енергетска и економска политика у овом предузећу која подраумева: стручни људи на права места, борба против корупције, покушај корупције ће се не само у „Србијагасу“ него у било ком другом предузећу озбиљно кажњавати и са треће стране поштовање свих закона. То подразумева и поштовање Закона о јавним набавкама, а он ће свакако да буде много бољи него што је данас.
Толико са ја имала, а ви сада изволите ако имате неко питање?
Нема питања, хвала лепо што сте дошли!