Вести

Весић: Александар Вучић једини све време тражи компромис

Члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић реаговао је данас на чланак британског новинара Тима Маршала у којем бивши уредник спољнополитичке редакције "Скај њуза" тврди да председник Србије Александар Вучић "даје наде онима који су за тврду линију и желе да ''замрзну'' питање Косова".

Весић је рекао да га "уопште не изненађују срамотне оптужбе упућене на рачун нашег председника".

"Потпуни је идиотизам оптуживати Александра Вучића да је неко ко заговара замрзнути конфликт, јер управо председник Србије све време се залаже за смиривање тензија, за суживот, договор Срба и Албанаца. Тачније, Александар Вучић је једини који све време тражи компромис, али наравно компромис који није на штету нашег народа", навео је Весић.

Он је рекао да га "не чуди овај напад британског новинара на председника Вучића".

"Није то први пут да се гнусно лаже и да се напада наш председник. Нажалост, није ово ни последњи напад. Напротив, биће их све више и у наредним данима и месецима, јер ће албански лоби, који нажалост има јако упориште и у делу овдашње опозиције, следећих месеци покушати на сваки начин да руши Вучића и да ослаби његову преговарачку позицију, јер су свесни да је управо Вучић једини заштитник интереса нашег народа", закључио је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг