Вести

Весић: Београд је уређен град

Радовима на првој фази, од Рузвелтове до Таковске улице, данас је почела реконструкција четири велика београдска булевара, 27. марта, Краљице Марије, Џорџа Вашингтона и Цара Душана, која ће трајати 200 дана, и биће завршена 20. децембра, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Весић је навео да је реконструкција подељена у три фазе, прва је од Рузвелтове до Таковске која ће трајати 65 дана, друга од Таковске до Француске трајаће 70 дана, а трећа од Француске до Улице Тадеуша Кошћушка трајаће 65 дана, док ће комплетна реконструкција бити завршена до 20. децембра.

"Ове улице нису реконструисане више од 80 година, мењамо комплетну инфраструктуру, канализацију, водоводне цеви које су на неким местима старе и преко 50 година, а мења се инфраструктура за грејање и гас. Поред тога, ради се комплетна расвета која ће бити покривена видео надзором, а сви тротоари ће бити поплочани. Ради се и замена свих трамвајских шина, комплетна контактна мрежа, значи права реконструкција тако да десетинама година неће морати ништа да се ради", истакао је Весић.

Весић је додао да ће, пошто је јуче почео школски распуст и тада се саобраћај у граду смањи за око 30 одсто, а од 1. јула то смањење иде и до 45 процената, ови летњи месеци бити искоришћени да се заврши деоница од Рузвелтове до Таковске која ће бити готова до 20. августа, али и четири велике раскрснице.

"То су раскрснице Старине Новака, Француска, Таковска и Булевара Деспота Стефана. Све време радова ће бити проходна по једна саобраћајна трака, значи ни једног часа осим када се буде баш асфалтирало, а то ће бити ноћу између суботе и недеље, раскрснице неће бити затворене за саобраћај. Тако ћемо до 1. септембра имати завршене све четири велике раскрснице. То је скоро три километра булевара и овако велики радови се нису обављали дуго у центру града, а ми град уређујемо што је добро за све грађане и на тај начин добијамо модерне улице. Сада су оне у јако лошем стању, а Београд не заслужује да има такве улице јер је Београд уређен град", рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/РТС