Вести

Весић: Хрватске политичаре плаши успон Србије

Напади на председника Александра Вучића долазе из Хрватске, јер се у тој земљи плаше успона Србије, а тиме и прикривају сопствену неспособност, рекао је члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић.

"Када људи у Хрватској виде како се Вучић носи са кризом у Украјини, како је решио проблем са вакцинама, изградио три ковид бонице... Народ у Хрватској сматра да је Вучић за њихове политичаре Супермен, што је иначе и тачно", рекао је Весић.

Један од разлога за нападе на председника Србије је, каже, и тај што их је подсетио на Јасеновац, а за то су, додаје Весић, сами криви.

"Да су пустили председника Србије да положи цвеће на споменик јасеновачким жртвама и да знају за ред, заједно са Вучићем то је требао да уради и председник Хрватске, и то би било једино нормално и исправно", рекао је Весић.

Уместо тога, подсећа, у Хрватској су Вучићу забранили да посети Јасеновац, чиме су у свету поново покренули ту тему.

"Сада се цео свет пита зашто је једном председнику забрањено да посети концентрациони логор, где је страдао његов народ. Да су се понашали цивилизовано и нормално, данас се о томе не би причало", констатовао је Весић.

Додаје да је Вучић крив и када подсећа на злочине у "Олуји", наводећи да када говоримо о тим злочинима, ми не кажемо да их је починио хрватски народ, већ људи који имају име и презиме.

"Пилот који је убијао жене и децу на Петровачкој цести има име и презиме, зна се где живи и он треба да одговара за то, као и онај који му је дао то наређење, а не да одговара читав народ. Свуда у свету се за то одговара, и он ће морати да одговара", рекао је Весић.

Вучића нападају зато што не жели да ћути о злочинима у "Олуји", о Јасеновцу, зато што је Србија успешнија од Хрватске и сигурним корацима постаје најјача сила у региону, закључио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи