Вести

Весић: Има ли већег лицемерја да Ђилас прича о слободи медија

Има ли већег лицемерја од тога да Драган Ђилас говори о слободи медија, упитао је заменик градоначелника Београда Горан Весић, поводом упада лидера опозиције у зграду Радиотелевизије Србије.

"Има ли већег лицемерја да о томе прича особа која је од 2004-2013. према званичном извештају Савета за борбу против корупције управљала медијима у Србији и особа која је као државни функционер била сувласник једног дневног листа? Док је Ђилас владао Србијом рекламу нисте могли да платите ако не иде преко његове фирме. И сада ће он да прича о слободи медија", навео је Весић.

Весић је подсетио да Вучићева влада за седам година није поставила ниједног уредника у РТС-у.

"Сви уредници су или то били пре 2012. године или су се пре тог периода запослили на јавном сервису. И сада ти уредници које влада само пустила да одговорно раде свој посао водећи рачуна као јавни сервис о интересу државе сметају Ђиласу. Њима Ђилас прети линчом, затвара их да не могу да напусте зграду и вређа их. Јер Ђилас тако разуме слободу медија. Или новинар или уредник раде за њега или им прети. Као ова Јелена Анасоновић", каже Весић.

Весић је приметио да тренутак када хулигани напуштају зграду Јавног сервиса, коју су претходно уништавали и у којој је Ђилас претио новинарима и уредницима да их је "сада 50 а да ће их доћи 50 хиљада" да их линчују, најбоље показује колико су срећни јер су направили још један проблем у земљи.

"Формална организаторка протеста, Јелена Анасоновић, која је само Ђиласова марионета, уз осмех прави селфи са полицијом да би само који минут касније пред новинарима забринута давала изјаве како је наводно ''претучен један од организатора протеста'' и позивала грађане да лажно пријављују полицију и измишљају грубост", указао је Весић.

Поред тога, додао је, на слици је насмејани Ђилас у тренутку када излази са РТС срећан јер је синоћ преварио своје колеге Јеремића и Лутовца, и сам ушао у телевизију показавши им ко им је шеф али и задовољан јер је био у згради у којој је, док је био на власти од 2004-2013. године, окренуо 70 милиона евра тргујући са рекламним секундама.

"Не упада Ђилас у РТС да се бори за слободу медија већ да се поново дочепа рекламних секунди", каже Весић.

Весић је оценио жалосним понашање, како је навео, "Ђиласових медија" - телевизије Н1 и листа "Данас" - који су укључујући се из окупираног дела зграде РТС промовисали хулигане и позивали грађане да их подрже.

"Ниједног часа нису се солидарисали са колегама новинарима, уредницима и сниматељима РТС који су били заробљени у згради и којима је Ђилас претио линчом ако га не пусте да он уређује дневник", истакао је Весић.

 

Да не заборавимо мартовски погром

На данашњи дан, пре 15 година, догодио се највећи масовни прогром Срба са Косова и Метохије после јуна 1999. године који су организовали албански политички лидери из Приштине, подсетио је на свом фејсбук профилу заменик градоначелника Београда Горан Весић.

"Београд је данас дом многих Срба који су протерани. Трудимо се да их потпуно укључимо у живот друштва и да они и њихове породице живе достојанствено, али да не заборавимо да су на силу отерани са Косова и Метохије, да ће се пре или касније вратити својим кућама и да то право нико не може да им одузме", истакао је Весић.

Весић је додао да је мартовски прогром пре 15 година био део албанског плана да се сво српско становништво протера са Косова и Метохије, да се део наших споменика културе уништи, а део прогласи албанским како би се затро сваки траг о постојању нашег народа на Косову и Метохији, додао је Весић.

Весић је указао да је од 17. до 19. марта 2004. године током организованог прогрома убијено је 28 људи, рањено, претучено или тешко повређено око 900, а протерано је око четири хиљаде Срба и другог неалбанског становништва. Албански екстремисти су палили куће у којима су живели Срби и скрнавили су српске културно-историјске споменике.

Албански екстремисти су уништили 19 српских споменика културе прве категорије и 16 православних цркава које нису категорисане. Уништено је око десет хиљада вредних фресака, икона, путира и многих других црквених реликвија, као и књиге крштених, венчаних и умрлих, које сведоче о вековном трајању Срба на Косову и Метохији. Око 935 српских, ромских и ашкалијских кућа је спаљено и уништено. Од Срба је потпуно етнички очишћено шест градова и девет села, подсетио је Весић.

 

Ђилас организује хулигане да уништавају Београд

Члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић изјавио је да хулигане на улицама Београда који су синоћ и данас уништавали државну имовину и нападали полицију организује и плаћа Драган Ђилас са својим сарадницима са којима је већ једном покрао Београд.

”Напад на Јавни сервис, уништавање државне имовине, вређање новинара и уредника и покушај да Ђилас уређује дневник РТС као што је то радио у периоду од 2004 - 2013. године организује директно Драган Ђилас преко својих плаћеника као што су Јелена Анасоновић, Бранко Миљуш или Александар Бијелић", рекао је Весић.

Весић је рекао и да свако ко је јуче гледао снимке покушаја отимања државне телевизије могао је да види ове Ђиласове сараднике како усмеравају хулигане приликом упада у зграду РТС и преносе Ђиласове поруке људима који се налазе испред зграде.

Весић је подсетио да је ”Ђилас са некима од ових сарадника годинама уништавао Београд”.

”Заједно са Бијелићем који му је био градски менаџер покрао је Београд пре свега у афери Булевар у којој су оштетили Град Београд за преко 8 милиона евра, а грађани још памте како су Ђилас и Бјелић тукли грађане у Рачи само зато што су се усудили да тадашњем београдском паши Ђиласу поставе питање”.

”Још памтимо како је Ђиласово обезбеђење тукло избегле Србе са Косова и Метохије који су се окупили испред Скупштине града Београда и том приликом су повредили девојчицу”, рекао је Весић и додао да је ”Град Београд због тога на суду платио одштету девојчици”.

”Ђилас је увек био насилник и ништа више, а његово понашање на власти није ништа друго било до пљачка и насиље”, рекао је Весић и додао ”зато не чуди то што данас бахати Ђилас насиљем покушава да преузме власт и обрачуна се са политичким противницима”.

”Не мари много Ђилас зато што нема подршку народа јер он мисли да све може да се купи парама”, рекао је Горан Весић.

 

Маске пале, јасно да је фашиста Обрадовић нови лидер опозиције

Члан Председништва СНС Горан Весић изјавио је да је после синоћњег и данашњег насиља које је почело упадом “хулигана” у зграду Радио телевизије Србије, које је предводио лидер Двери Бошко Обрадовић, јасно да је тај “фашиста” постао нови лидер српске опозиције.

Весић је навео да се у јавности одавно поставља питање која идеологија окупља лидере опозиције, “осим мржње према Александру Вучићу”, и додао да је сада јасно да је то “идеологија фашизма коју већ 15 година у Србији доследно спроводи ултрадесничарски покрет Двери”.

“Човек који се диви савезнику Адолфа Хитлера српском фашисти Димитрију Љотићу, човек који је увео говор мржње и физичко насиље у Скупштину Србије, човек који је оптужен за насиље над женама, човек који је вођа разбијачких одреда и напада на ЛГБТ популацију, човек који туче новинаре постао је лидер којег следе Драган Ђилас, Зоран Лутовац и Вук Јеремић”, рекао је Весић.

Како је истакао, жалосно је што је Обрадовић постао симбол и предводник оних који се декларативно залажу за демократско друштво и улазак Србије у Европску унију.

Весић је навео да у недостатку идеологије и идеја, једино што лидерима опозиције преостаје је насиље и трчање за, како је оценио, фашистом Обрадовићем који би Србију да претвори у концентрациони логор у складу са идеологијом коју заступа.

“Србија никада није била фашистичка држава. То није у нашој традицији, и зато је хулиганство и насиље које предводи фашиста Бошко Обрадовић, а којег прате Ђилас, Лутовац и Јеремић осуђено на пропаст и зато нема подршку грађана”, закључио је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг