Вести

Весић: Имамо визију како наш град треба да се развије

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да актуелна градска власт има визију развоја престонице и да испуњава обећања дата грађанима, што, како је истакао, и чини суштину њене политике.

"За разлику од свих других, ми имамо визију будућности Београда и како би наш град требало да изгледа и да се развија. Највише сам поносан на пројекат Савски трг, који почиње да се ради за месец дана и биће готов за празник Сретење следеће године", рекао је Весић.

Он је нагласио да је страх од децентрализације града неоснован и да то да ће им бити "украдено" Теразије, Трг Републике и други делови центра града, причају они који нису ништа урадили.

"То прича (бивши градоначелник и један од лидера опозиције) Драган Ђилас, којем за све време мандата на власти није пало на памет да ишта уради, ни да среди Трг Републике ни Теразије или Карађорђеву улицу. Ми смо грађанима на изборима обећали да ћемо средити Београд и уредићемо га да буде модерна европска престоница, и ми то и радимо, испуњавамо обећања и нудимо будућност грађанима", рекао је Весић.

Он је подсетио да се они који су нападали реконструкцију Обилићевог венца, данас сликају у овом делу града, као и у центру града, обновљени су и Косанчићев и Топличин венац, а да ће ускоро почети и изградња канализације у Борчи, тако да ће тај део града где живи 150. 000 људи, добити канализацију, која сада у отвореним каналима, као у средњем веку, што је остало од претходне власти.

Весић је подсетио и на критике Београда на води.

"Причали су то јер нису били способни сами то да ураде, а сад кад сви виде да се тај крај развија, настављају са нападом. А Ђилас је имао свој пројекат, Град на води, који је промовисао 2011. године у Кану и ништа није урадио, није очистио ни квадратни метар простора. И сад кад смо ми дошли, рашчистили простор, а људима дали станове, Ђилас каже да смо дали најбољу земљу", рекао је заменик градоначелника Београда.

"Ми смо успели да спустимо Београд на реке, то је политика председника Србије Александра Вучића, и могу да га мрзе колико год хоће, ми у граду спроводимо његову политику. За разлику од других који су само причали, он је инсистирао да се обећања испуне", истакао је Весић.Додао је да се сада слично говори и о ПКБ-у.

"Ђилас каже да се продају машине и да је то страшно, а ради се малтене о музејским примерцима који не могу више да се користе. У међувремену је 'Ал Дахра' уложила 14 милиона евра у нове тракторе који коштају по пола милиона евра, наспрам старих изгледају као свемирски бродови, и то је најбољи доказ колико Ђилас мрзи да се било шта добро догоди у Београду. Рекао је и да је пала производња млека, а она је повећана за четири одсто, а плате за 20 одсто. То је разлика између наше и Ђиласове политике", нагласио је Весић.

Он је поновио да се некадашњи градоначелник обогатио за време власти.

"Од 2004. до 2013. године преко 500 милиона евра промета је прошло преко Ђиласових фирми, а грађанима нуди комунизам. Вучић отвори скоро 200 фабрика у којима ради више од 200.000 људи, а Ђилас прети да ће да их затвори јер су то страни инвеститори, а они су за њега страшни. Све ће да подржави само не оно чиме се он бави, продајом секунди. Притом није рекао где ће да ради тих 200.000 људи", рекао је Весић.

Поводом покушаја да се зауставе радови на Тргу Републике, он је подсетио да Београд није једини град у коме се ради у центру града и навеопримере Љубљане, Беча...

"Ја постављам питање зашто га они нису урадили, баш као Обилићев и Косанчићев венац, Карађорђеву, Савски трг, нови Савски мост који ћемо градити, фасаде, урбане џепове. То Ђиласа не занима, а ако хоћете да волите Београд, морате да се борите и са тиме да се људи противе да се нешто позитивно деси", нагласио је Весић.

Према његовим речима, за лидере садашње опозиције најгоре што може да се деси јесте да Срби поштују историју, јер "онда нема простора за Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и остале", који би да се заборави да је било шта постојало јер они би да историја почиње од њих.

"Кад смо усвојили план за јарбол на Ушћу напали су српски јарбол, шта ће српска застава. Наша политика је српска застава у Београду, наша политика је да се Београд уређује, да имамо подсећања на славну историју и да то буде београд 21. века. Кад је Вучић био у Кини потписао је меморандум са Хуавеи компанијом о развоју паметног града, то нас тек чека, интернет на сваком кораку, паметно паркирање, да на свим бандерама постоје информације о загађености ваздуха, да имамо на рекама дојаве када се подиже ниво воде", закључио је Весић.

 

 

 

извор: Танјуг/Хепи тв