Вести

Весић: Налогодавац прислушкивања био је Борис Тадић

Заменик градоначелника и члан Председништва Српске напредне странке (СНС) Горан Весић, поводом информација министра полиције о дугогодишњем прислушкивању Александра Вучића, указао је да је тачно да га је власт бившег председника Бориса Тадића користила као особу преко које су прислушкивали Вучића у време док је био у опозицији.

Весић наводи и да је он сам за Тадићеву власт био један од главних непријатеља, чиме се, каже, данас поноси, јер је то, према његовим речима, најпогубнија власт у новијој историји Србије.

"Тада им је пало на памет да мене незаконито прислушкују, као и да моју комуникацију с Вучићем користе да преко мене прислушкују њега. И да тако сакрију да прислушкују опозиционог лидера и да, ако неко сазна, могу увек да кажу да су прислушкивали мене, а њега случајно јер се често чује са мном", навео је Весић.

Истиче да је истина заправо била другачија, јер је права мета је био садашњи председник Вучић.

"У тој прљавој работи учествовало је много људи од којих неки данас нису живи, али налогодавац целе операције је још увек у политици. То је Борис Тадић. А, то је било време када су у име Тадића српском политиком харали Вук Јеремић и Драган Ђилас", додао је Весић.

Он је рекао и да никада није био обавештен од БИА да је био прислушкиван, када је процес престао, иако им је то, каже, била обавеза по закону, јер је, додаје, тадашњи шеф БИА Саша Вукадиновић ту операцију водио као тајну.

Весић је додао да га је пријатељ из БИА упозорио да га прислушкују, па и прате, одмах пошто је операција почела.

"У читаву акцију су били укључени и неки Тадићеви полицајци из МУП-а који на срећу одавно нису у полицији", тврди Весић.

Како каже, када је Вучић победио на изборима, обуставили су све око прислушкивања, а покушали су и да униште доказе, као и да измисле разлоге због којих су њега и Владимира Ђукановића слушали.

"Тада су измислили ''екстремизам'' не би ли се оправдали. А главни разлог је била политика, односно Вучић. Тако је изгледала та Тадићева држава", рекао је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг