Вести

Весић: Напредњаци су странка дијалога

Члан Председништва Српске напредне странке (СНС) Горан Весић изјавио је данас да су напредњаци странка дијалога и отворени за различите идеје и навео да је једини захтев опозиције на јучерашњем састанку на Факултету политичких наука (ФПН) у Београду био да председник Александар Вучић престане да се бави политиком.

Весић је рекао да је власт прихватила позив Фонда за отворено друштво и Фонда за политичку изузетност да на ФПН разговара са опозицијом јер је спремна да разговара о свему што може да унапреди живот грађана.

Весић је, међутим, оценио да је опозиција још једном "доживела фијаско", јер су њени представници говорили да никада неће разговарати с представницима власти, организовала протесте, правила блокаде председника државе.

"То је фијаско њихове политике. Једини захтев опозиције био је да се забрани Вучићу да се бави политиком у време изборне кампање. Да не сме да објави ако нека фабрика долази у Србију, да не сме да прима светске званичнике - Владимира Путина, Емануела Макрона, Си Ђинпинга", навео је Весић.

Нагласио је да Вучић сигурно неће разговарати с представницима опозиције, да неће разговарати с људима који прете његовој деци, који прете његовој породици, који нападају његове сараднике.

"Вучић ће као председник државе разговарати са шефовима посланичких група када неко од њих уђе у парламент и формира посланичку групу. Његова уставна обавеза је да разговара са шефовима посланичких група како би онима који имају већину дао мандат да формирају владу. То се ради у свим демократским државама", нагласио је Весић.

Додао је да је трибина на којој су били представници власти и опозиције на ФПН, требало да буде без медија, али да је лидер Савеза за Србију Драган Ђилас прекршио договор и позвао новинаре.

"То показује да је он човек кога не интересују правила и договори, не поштује чак ни своје колеге из опозиције. Стално води рат да постане лидер опозиције иако нема странку, већ покушава да је купи. Ђилас разуме политику као нешто што може да се купи", оценио је Весић.

Опозиција би, како је рекао, да дође на власт тако што ће Вучићу да се забрани да се бави политиком иако га подржава 56 одсто грађана.

"Једини проблем је што народ неће да гласа за њих. Сад би они да пониште народ и да декретом, неком одлуком, дођу на власт", закључио је Весић.

 

Тадић незаконито прислушкивао Вучића

Бивши председник Србије Борис Тадић признао је да су за време његове власти незаконито прислушкивани Александар Вучић, Горан Весић и Владимир Ђукановић, изјавио је Весић.

Он је као разлог за његово прислушкивање навео то што је био лични противник Бориса Тадића, док је Вучић прислушкиван као његов политички противник.

"Спојио личног и политичког противника да би могао да има информације и о једном и о другом. Тадић је то радио незаконито, јер не постоји ниједан доказ о прислушкивању тамо где је то рађено, већ је сачуван на другим местима", додао је Весић.

Подсетио је да по закону, у Србији неко ко је био предмет прислушкивања мора о томе бити обавештен, а да Вучић, Ђукановић и он (Весић) никада о томе нису били обавештени.

Покушали су, наводи, да се оправдају да су Вучића прислушкивали преко Ђукановића и Весића, који су означени као екстремисти, један зато што је страствени навијач Звезде и други јер се отворено супротстављао Борису Тадићу.

"Јасно вам говори какви су то дилетанти. Тадић је прислушкивао свог политичког противника, радио је то незаконито и то говори каква је била та власт", рекао је Весић и додао да је мотив његовог прислушкивања лична освета.

Због отвореног сукоба с Борисом Тадићем, како каже, често су и људи око њега трпели, те тако компанија у којој је радио није могла да добије ниједан посао, а пошто је био члан УО ФК Црвена Звезда и клуб је трпео.

"То је човек малих домета који је унесрећио Србију. Имао је прилику да води Србију и доноси кључне одлуке о њеној будућности, а како се то завршило, видимо данас и да Вучић после седам година не може да исправи грешке Тадића", закључио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк