Вести

Весић: Од следеће недеље 17.000 вакцинисаних дневно

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да ће данас на Београдском сајму, уз грађане који имају заказан термин за вакцинацију бити вакцинисани и радници Градске чистоће.

Тиме почиње вакцинација радника београдских јавних предузећа, а како је објаснио, радници Градске чистоће су приоритет, јер су у сталном контакту са људима.

Весић је рекао да се за вакцинацију пријавило 14.000 радника чистоће и додао да после њих на ред долазе запослени у Градском саобраћајном предузећу, а затим у Београдском водоводу и канализацији и осталим градским службама.

Весић је подсетио да је отворено 17 кол центара за 17 градских општина и истакао да је преко њих до сада уз сагласност пријављено скоро 10.000 старијих од 65 година, који би, како је рекао, иначе вероватно остали невакцинисани.

Према Весићевим речима, град је до сада на вакцинацију превезао 1.200 људи који нису имали превоз.

Весић је рекао да у 9 сати почиње опремање Хале 3 Београдског сајма, а да ће у њој вакцинација почети у понедељак или најкасније у уторак.

Kако је навео, у тој хали ће бити 46 лекара и 56 медицинских сестара.

Истакао је да ће у Хали 3 сваког дана бити вакцинисано 9.000 до 10.000 људи.

"На сајму се тренутно дневно вакцинише 3.000 људи, што значи да ће само овде дневно бити вакцинисано 13.000 грађана. У домовима здравља дневно се вакцинише 3.500 до 4.000 људи, што значи да ће у Београду већ следеће недеље бити вакцинисано 15.000 до 17.000 људи дневно", рекао је Весић.

Весић је истакао да то што Град отвара толико пунктова показује "да смо организовани и да нам је стало до наших грађана".

Изразио је задовољство што се за вакцинацију пријавио велики број грађана, њих око 200.000, што, како је нагласио, показује да су одговорни и да разумеју "да је ово једини пут да изађемо из кризе".

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва