Вести

Весић: Помоћ Града најстаријим суграђанима да се што пре вакцинишу

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да град Београд, као локална самоуправа у којој живи највише грађана Србије, има обавезу да помогне да се што више њих вакцинише.

Подсетио је да у Београду живи око 350.000 грађана старијих од 65 година и истакао да Град жели да им помогне да што пре приме вакцину како би били заштићени од корона вируса.

"Ми смо, као Град, понудили 17 локација за вакцинацију које смо спремни сами да опремимо, финансирамо и обезбедимо. Потребно је само да на те локације дођу лекари и медицинске сестре да врше вакцинацију, а о свему осталом ће бринути Град", рекао је Весић.

Најавио је да ће се од понедељка кренути са акцијом обавештавања суграђана како могу да се пријаве за вакцинацију и истакао да ће Град дати свој максимум да се што више грађана Београда вакцинише како би били заштићени од корона вируса.

"Наш циљ је да се што пре изврши вакцинација у Београду. Желимо да се што пре вратимо нормалном животу и што пре живимо без рестрикција. То је највећи и најважнији интерес Београда и зато смо као локална самоуправа спремни да уложимо и финансијска средства и људске ресурсе и све што је потребно како би помогли људима да приме вакцину", рекао је Весић.

Навео је да је на сваком грађанину избор да ли ће вакцину примити или не, као и коју вакцину жели да прими.

"На нама је да им помогнемо да се обавесте о томе и да се што пре вакцинишу јер на тај начин чувамо јавно здравље", додао је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг