Вести

Весић: Ревакцинисано пола милиона Београђана

Према званичним подацима Градског завода за јавно здравље ревакцинисано је 500.967 пунолетних лица, што износи 36 одсто пунолетног становништва Београда, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Весић је додао да је ревакцинација пола милиона људи велика победа Београда и захвалио грађанкама и грађанима Београда на великом одзиву на вакцинацију.

Закључно са јучерашњим даном вакцинисано је 45,3 одсто пунолетног становништва, односно 630.782 лица, а у популацији старости између 65 и 74 године вакцинисано је 75,07 одсто. У градским општинама Стари град, Врачар и Савски венац у овој популацији становништва вакцинисано је до 85 одсто, рекао је Весић.

Истакао је да у Београду треба да се вакцинише још 60.222 лица како би тачно половина становника била заштићена, те је позвао грађане да се вакцинишу.

Аутобус за вакцинацију ће данас од 8 до 16 сати бити у Вреоцима, испред Колубаре, сутра од 8.30 до 15 сати на Грочанској чаршији, а у четвртак у Великом Мокром Лугу. Током викенда аутобус ће бити на Сава променади и Земунском кеју. Вакцинација ће бити могућа и у три нова тржна центра. Наиме, припремамо пунктове за вакцинацију у "Бео шопинг центру" у Војислава Илића, у тржном центру у Рајићевој улици, као и у "Галерији Београд" у склопу Београда на води, најавио је Весић.

Весић је открио да нису сви у Кризном штабу били за отварање тржних центара за вакцинацију нити за вакцинацију у аутобусу.

Донео сам одлуку да спремимо и аутобус и ове пунктове у тржним центрима пре него што смо добили званично одобрење. Подржали су ме само председник Вучић и дивни људи из Градског завода за јавно здравље. Нисам то ја измислио већ сам видео како то раде у Њујорку, Лондону, Москви и Тел Авиву. Зато је Београд најуспешнији регион када је вакцинација у питању, јер има ту неки "бандоглави" Весић који се бори за Београђанке и Београђане и хоће да они имају све што имају Њујорчани или становници Лондона, рекао је Весић.

Истакао је да је време да се Београд врати нормалном животу.

Пре више недеља Кризном штабу смо послали протоколе које је сачинио Градски завод за јавно здравље, а који се односе на процедуру организације конгреса, семинара, свадби, концерата и фестивала. Очекујем да ови протоколи буду прихваћени и да људима који раде у "ивент" индустрији кажемо када ће моћи поново да организују догађаје, рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи