Вести

Весић: Сарадња Београда и Москве је свакодневна

Сарадња Београда и Москве је свакодневна и то није само "слово на папиру", изјавио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић који се у Старом двору састао са делегацијом Централног административног округа Москва коју предводи перфект Владимир Говердовски. 

"Београд и Москва су братски градови. Ми имамо потписано много споразума са градовима са којима сарађујемо, али мислим да је можда најиспуњенији садржајима споразум који смо потписали са Москвом", рекао је Весић након састанка коме су присуствовали председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић и председница општине Савски венац Ирена Вујовић.Та сарадња се, додао је Весић, не огледа смо у формалним сусретима већ у веома садржајној културној сарадњи, спортској...

"Тренутно се у Москви лије споменик Стефану Немањи, оснивачу српске државе, који ће следеће године бити постављен на реконструисаном Савском тргу. Преко пута Скупштине града имамо споменик руском цару Николају Романову", подсетио је Весић.Истакао је да су Руси оставили велики траг у нашем друштву, што између два рата што после Другог светског рата, и да се на сваком кораку може видети утицај руске културе и друштва.

"Имамо заједничку прошлост, имамо лепу садашњост и срећни смо што заједнички планирамо нашу будућност", додао је Весић.

 

 

извор: Танјуг