Вести

Весић: У Обреновцу је од почетка масовне вакцинације вакцинисано 1.350 људи

Заменик градоначелника Београда Горан Весић посетио је Дом здравља у Обреновцу где се, као и на територији свих градских општина, врши имунизација грађана.

Према његовим речима, у Обреновцу је од почетка масовне вакцинације, односно од уторка до сада, вакцинисано 1.350 људи.

Оценио је да је велики број људи који су се одазвали на вакцинацију и изразио захвалност свим лекарима и сестрама Дома здравља Обреновац, који поред других обавеза које имају, успевају да изврше и посао масовне имунизације.

Весић је подсетио да се вакцинација спроводи на територији свих 17 градских општина, као и да се осим централних пунктова на Београдском сајму, спроводи и у домовима здравља у свим општинама.

Такође, подсетио је да су на територији свих градских општина организовани кол-центри и да се један од њих налази у Обреновцу.

До сада је, како је рекао, преко кол-центара укупно у Београду контактирало око 40.000 грађана, а од тог броја 12.000 је уз њихову сагласност пријављено на вакцинацију, док је више од хиљаду превезено до места вакцинације.

Весић је истакао да је циљ града Београда да контактирају свих 350.000 Београђана старијих од 65 година и да им помогну у процесу вакцинације.

"То је посебно важно за општине које су веома распрострањене као што је Обреновац јер овде постоје села која су удаљена и по десетак километара од места вакцинације", рекао је Весић и истакао да не сме да се догоди да неко остане без вакцине зато што није имао превоз и зато што није знао како да се пријави за имунизацију.

Навео је да је тренутно за имунизацију пријављено око 250.000 Београђана те да је захваљујући Влади Србије и председнику Александру Вучићу обезбеђено довољно вакцина.

"Ми ћемо данас постати друга земља у Европи по броју вакцинисаних грађана и на тај начин смо показали колико смо организованији од неких других земаља. Вакцина против ковида је поред здравствене заштите постала и средство економске борбе и политичког утицаја у међународним односима. Показали смо да имамо снажан међународни утицај, а што пре завршимо вакцинацију пре ћемо се вратити нормалном животу", нагласио је заменик градоначелника.

Подсетио је да се данас у Србији ради до 20 часова што није случај у Паризу, Лондону или Бечу и да тиме доказујемо да смо се боље организовали и да ћемо боље изаћи из ове кризе.

"Ово није обична борба, после завршетка пандемије, у свету ће бити потпуно други односи јер земље које су се боље снашле и које имају снажно вођство као ми, ће после ове кризе бити у много бољој позицији него пре кризе", истакао је Весић.

Најавио је да вакцинација градске и општинских управа почиње сутра, а вакцинишу се и радници јавних комуналних предузећа јер је веома важно да се заштите они који су у додиру са грађанима и раде веома осетљиве послове.

 

 

 

Извор: Танјуг