Вести

Весић: Увек сам сматрао да је посао политичара да буде уз грађане

Члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић посетио је са својим сарадницима насеље Бајмок на територији Суботице где је са становницима разговарао о проблемима које имају и могућностима њиховог решавања, чиме је започео серију разговора са грађанима на северу Србије.

Са мештанима Бајмока било је речи о улагањима у саобраћајну инфраструктуру, канализацији, водоводу, гасификацији, уређењу пута према малограничном прелазу Бајмок и продужењу радног времена на том прелазу, изградњи вртића, стављању у функцију базена у Бајмоку.

Весић је истакао да је политика председника Републике Србије Александра Вучића и Српске напредне странке да сваки део Србије буде подједнако развијен.

"Ми то управо радимо изградњом путева и пруга јер желимо да свим људима, без обзира где живе, пружимо исти квалитет живота. То је суштина наше политике - да данас буде боље него што је било јуче, а да сутра буде боље него што је данас", рекао је Весић.

Весић је становнике Бајмока обавестио да су ушли у програм "Чиста Србија" вредан 3,5 милијарди евра у оквиру кога око 2,3 милиона људи треба да добије канализацију.

Навео је да је већ потписан уговор са Суботицом о изградњи 60 километара канализације и пречистача за прераду отпадних вода, те да се припрема анекс уговора са још 25 километара канализације за Чантавир и Бајмок.

То, истакао је, значи да ће 64 одсто Бајмока бити покривено канализацијом укључујући и пречистач за прераду отпадних вода што ће, додао је, суштински решити један од највећих проблема мештана Бајмока.

"Поред тога, на самом путу Суботица-Сомбор ми смо већ урадили деоницу Бајмок-Алекса Шантић која је била у заиста лошем стању, а која је сада потпуно сређена", рекао је Весић.

Навео је да постоји и проблем са путем према Бачкој Тополи и најавио да ће се ове године радити деоница од Бачке Тополе до Соколца, а следеће године од Соколца до самог Бајмока.

Током разговора било је речи и о продужењу радног времена на малограничном прелазу Бајмок.

"То није само наша надлежност, али ћемо покренути ту иницијативу и уредити пут према том прелазу", рекао је Весић.

Весић је житеље Бајмока обавестио да почиње изградња брзе саобраћајнице Бачки Брег-Наково која ће пролазити кроз Бачки Брег, Сомбор, Кулу, Врбас, Србобран, Нови Бечеј, Стари Бечеј, Кикинду, Наково и Српску Црњу.

Навео је да ће до краја 2024. године бити завршена пруга између Београда и Суботице, а 2025. године до Будимпеште, те додао да ће се од средине 2025. године грађани возити брзим возом између Београда и Суботице за сат и 12 минута што ће битно повећати број људи који ће долазити не само у Суботицу и Палић већ и сва друга места која гравитирају Суботици.

Такође, Весић је становнике Бајмока обавестио да ће се радити реконструкција пруге Суботица-Сомбор.

"Већ пројектујемо пругу Сомбор-Врбас тако да ће имати и брже возове којима ће моћи да дођу до саме Суботице, а касније да пређу на брзу пругу", додао је Весић.

Истакао је да проблеми увек постоје, али да се много ствари решава и да становници Бајмока могу да кажу да држава брине о њима и улаже како би то било место у којем људи желе да живе и да се доселе јер ту могу да имају квалитет живота какав су до скоро имали само градови.

Весић се током обиласка Бајмока у згради Месног одбора СНС састао са председником СНС у Суботицу Стеваном Бакићем који је рекао да је у претходне три године у овај крај наше земље уложено више него за 40 година.

Између осталог, навео је да је Град Суботица дао средства за реконструкцију капела сва три гробља, да је сређено много атарских путева, да ће у Бајмоку бити решено питање канализације, као и да ће се настојати да се замене дотрајале водоводне цеви.

У оквиру посете Војводини, Весић ће данас обићи и село Светозар Милетић на територији Сомбора и разговарати са становницима.

 

 

Извор: Танјуг