Вести

Вучевић: Коначна одлука о уједињењу СНС и СПАС-а 29. маја

Потпредседник Српске напредне странке Милош Вучевић изјавио је да ће коначна одлука о уједињењу Српске напредне странке са Српским патриотским савезом Александра Шапића бити донета 29. маја, када ће бити одржане и седнице Председништва и Главног одбора Српске напредне странке.

Вучевић је после састанка делегација Српске напредне странке и Српског патриотског савеза, које су предводили лидери странака Александар Вучић и Александар Шапић, рекао да је разговор о процесу уједињења био ''добар и конкретан'' и да је делегација Српске напредне странке показала пуно уважавање и поштовање странке Александра Шапића.

Како је Вучевић навео, председник Вучић је говорио о програмским циљевима и тренутном стању у Српској напредној странци, уз посебан осврт на, како је истакао, кључни стратешки план за развој државе ''Србија 2025'' и о томе да ли постоји заједнички именитељ између Српске напредне странке и Српског патриотског савеза у реализацији и спровођењу тих циљева.

Вучевић је рекао да је претходних дана сам чуо много наводних разлога за уједињење Српске напредне странке и Српског патриотског савеза, али да, како је рекао, није чуо најлогичнији и истинит разлог.

''То је да Српску напредну странку и Српски патриотски савез треба да вежу циљеви и ширење линије људи који су спремни да се боре за бољитак и јачање Србије, да умрежимо и оснажимо све који успех Србије не доживљавају као свој лични неуспех, него као успех свих нас. То мора да буде аксиом целог овог процеса'', рекао је Вучевић.

Вучевић је додао да су на састанку задужени чланови Српске напредне странке и Српског патриотског савеза који ће по ресорима водити даље конкретне разговоре о правно-техничким питањима, о уједињењу на локалнoм и регионалном нивоу.

На питање да ли се разговорало о будућој функцији Шапића после уједињења у једну странку, Вучевић је рекао да се данас није разговарало о функцијама већ о програмима и циљевима, и како се уједињењем може допринети даљем развоју Србије.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва