Вести

Вучевић: Наша земља је сигурнија када је Војска Србије јача

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишли су данас на војном аеродрому "Морава" обуку припадника војске на савременом наоружању.

Министар Вучевић, након обиласка, истакао је да се наставља модернизација Војске Србије у складу са директивама председника Републике.

И данас сте могли да видите приказ онога што је Војска Србије увела у наоружање и војну опрему, а тиче се беспилотних летелица, беспосадних летелица и наравно програма модернизације ловачко-бомбардерске авијације. Заиста сам поносан на све људе у Војсци Србије, буквално на свакога, од начелника Генералштаба генерала Мојсиловића, па до људи који овде раде свакодневно, људи који раде овде годинама, деценијама и који су сачували Војску Србије, сачували њене ресурсе, а данас су укључени и у модернизацију Војске Србије, истакао је министар Вучевић. 

Министар Вучевић нагласио је да је оно што је данас приказано показује колико је Војска Србије претходних година напредовала.

Добили смо најсавременију опрему, наоружање, оно што многе земље немају, не само у окружењу, него земље у свету и тиме смо сигурнији и безбеднији. Наш ваздушни простор и наша земља је свакако сигурнија када је Војска Србије јача, боље опремљенија и обученија. И ово је само најава свега онога што ћемо радити у оквиру Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране на понос свих грађана наше државе и на понос отаџбине Србије, поручио је министар Вучевић.

Министар Вучевић и генерал Мојсиловић, током данашње посете разговарали су и са припадницима 98. ваздухопловне бригаде и уверили се у степен оспособљености људства за реализацију додељених задатака.

Данашњи обилазак био је прилика и за приказ дела летачке обуке припадника 98. ваздухопловне бригаде и тактичко-техничког збора дела савременог наоружања и војне опреме.

Обиласку су присуствовали државни секретар у Министарству одбране Миле Јелић, помоћник министра одбране за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић и командант 98. ваздухопловне бригаде пуковник Драган Мрдак.

 

 

 

Извор: Танјуг