Вести

Вучевић: Нећемо подлећи хистерији мање групе људи

Поводом протеста који је испред зграде Бановине одржан због усвајање Генералног урбанистичког плана, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је рекао да је то насиље мањине над грађанима Новог Сада.

"Нећемо подлећи хистерији мање групе људи који се представљају да су не знам какви заштитари града. Нека свако ради свој посао. Неко данас протестује, неко напада полицију, неко баца димне бомбе, неко је донео кутију са мишевима, неко маше неким транспарентима, а неко ће да одлучује у Скупштини града јер је изабран од стране грађана", изјавио је Вучевић.

Вучевић је рекао и то да је на грађанима да на неким наредним изборима процене ко је шта радио, ко је изазивао инциденте, а ко одлучивао о будућности и о развоју града.

Вучевић је подсетио да је расправа о ГУП-у била јавна и да су одржане три јавне презентације са великим бројем примедби.

"Мирно спавам. Развојни ГУП је конципиран и дефинисан од стране струке, а политика ће дати коначну реч под оквиром Устава и закона. Град чувамо. Свашта се причало, да ће Променада потонути, Спенс пропасти- ништа од тога се није десило. Узета су у обзир позитивна демографска кретања. Ово је стратешки документ који треба да да неку маргину куда Нови Сад треба да се креће у наредном периоду. Тврдим да је ово добар план, нећу подлећи мањој скупини људи", поновио је Вучевић.

Према његовим речима, град ће до 2030. године нарасти за више од 130 хиљада становника.

"План даје и строже критеријуме за градњу, већи број паркинг места, већи број зелених површина", рекао је Вучевић.

 

 

Извор: Танјуг