Вести

Вучевић: Нови Сад гради станове за прогнане Србе

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић истиче да је поносан што је у власти која је, после много година, срушила зид ћутања о страдању сопственог народа, о невиђеном етничком чишћењу Срба из Хрватске.

Први дани августа нису само време да саосећамо са жртвама већ и да кажемо шта смо након година пропуштених шанси, јер бившу власт то није занимало, учинили да се сви избегли осећају достојно човека - наглашава Вучевић и додаје да с нестрпљењем очекује крај године, када ће 276 породица добити кључеве својих станова у Ветернику.

Дуго се чекало Упоредо с тим, додаје Вучевић, почиње изградња још две стамбене јединице за 245 избегличких породица.

Волео бих да нису морали да чекају 24 године да добију кров над главом. Град Нови Сад је радио све што је могао откад је СНС на власти. Те 2012. године сачекало ме је - ништа!

Кренули смо од празног папира. Без обзира на све тешкоће и рестриктивне буџете, нисам дозволио да нема новца за помоћ суграђанима протераним са својих огњишта. Куповали смо огрев, грађевински материјал, монтажне куће, лекове и намирнице за најсиромашније и коначно почели и да градимо станове, истиче Вучевић.

 

 

 

Извор: Курир