Вести

Вучевић: Против председника Вучића води се хибридни рат

Потпредседник Владе, министар одбране и новоизабрани председник Српске напредне странке Милош Вучевић гостовао је на ТВ Хепи, где је говорио о свим актуелним и важним догађајима, између осталог и о тренутној ситуацији на Косову и Метохији, нападима на Србију, о томе коме одговара да Србија буде нестабилна држава која не мисли својом главом.

"Још увек је на снази да је Војска Србије у највећем степену борбене готовости, имајући у виду све оно што се дешава на Косову и Метохији, односно имајући у виду безбедносне процене које се добијају на дневном нивоу. Није ово први пут, ово је трећи пут у последњих осам, девет месеци да је Војска Србије морала да има тај ниво активности везано за ситуацију на Косову и Метохији, али наша Војска није више онаква каква је била у прошлости, данас је Србија и политички, економски, па и безбедносно јача, опремљенија и боља. Ипак, волео бих да ово питање остане на нивоу дипломатске расправе и разговора, а не за дејствовање Војске или неких других јединица, мислим да је ово пре свега посао за политичаре", рекао је министар Вучевић па додао:

"Ми имамо одличну Војску, наравно да може да буде увек боља, али је свакако одлична. Стабилност је камен темељац опоравка, буђења и напретка Србије, стабилност је основ за сваки напредак, ако немате нормалну и стабилну ситуацију не можете да решавате проблеме, јер онда нестабилност постаје главна тема. Не можете онда да радите ни на чему другом, да градите школе, путеве, зато је стабилност нешто што је услов свих услова, и није супротно демократији. Наравно има великих центара моћи којима не одговара да Србија буде јака и стабилна држава која мисли својом главом, која је довољно јака и спремна да све завршава сама. Њима је нестабилна Србија повољнија за решавање неких питања, таквих има и у Београду, они су заправо њихови алати", рекао је министар Вучевић.

"Ово што гледамо и што се дешава последњих месец дана, то никада до сада није било, било је разних злоупотреба, море непроверених информација, засипање информацијама које нису одговарале истини. Чека се сваки повод, свака ситуација да се доведе до немира, имамо људе који политички злоупотребљавају ту огромну несрећу и таргедију, као највеће хијене то стављају у контекст њиховог доласка на власт. Њихова једина жеља је да дођу на власт без избора, користећи бригу, страх и бес грађана због свега онога што нам се десило трећег и четвртог маја. То је њима погонско гориво, они несрећу виде као погонско гориво, свако ко је частан и честит рекао би да сада треба да заћутимо, да седнемо и разговарамо, да предлажемо. Није проблем ни критика, али мора да се разговара, али да се тражи смена Владе без избора, њих избори не занимају, само да добију власт мимо избора. Ја стварно не могу да разумем како без стида неко користи страдање деце да тражи власт, и то јавно траже власт без избора зато што су нам се десиле те ужасне трагедије, истиче министар Вучевић и додаје:

"Ја сам запањен количином текстова и вређања која се пласирају и претње смрћу председнику Вучићу, не може нико да ми каже да то није хибридни рат, за њих је он зло, тиранин, грешка при рођењу и онда они причају како се боре против тираније и желе демократију", наглашава министар Вучевић.

"Србија мора да иде даље, да настави борбу, политичку борбу, да чува слободан дух, да имамо право на своје мишљење и своју политику", додао је министар Вучевић.

 

 

Извор: ТВ Хепи