Вести

Вучевић: Састав нове Владе Србије у понедељак или уторак

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да нема проблем са тиме да се похвали да је једини градоначелник овог града који је биран на ту функцију три пута узастопно. Вучевић је најавио да ћемо већ у понедељак или уторак видети састав нове Владе Србије.

Вучевић је истакао да је веома задовољан што је изабран за градоначелника, а не за неку већу функцију, те да је целу предизборну кампању и изнео као први човек на градској листи Српске напредне странке.

Вучевић је рекао да му је велика част указана да води Нови Сад у неке боље воде, мада не бежи од тога да као потпредседник СНС има утицаје у органима странке.

Говорећи о томе зашто се толико чека са формирањем нове Владе Србије, Вучевић је подсетио да ми све време имамо Владу, додуше не са пуним капацитетом , али која функционише, те да се цео процес налази у уставним оквирима.

"Не видим у чему је драма, ако је Устав предвидео рок од 90 дана за избор нове Владе. То није ствар математике, него политике. И не ради се о томе да је тешко договорити се унутар СНС, него треба изнаћи најбоље решење и праве кандидате", истакао је Вучевић.

Вучевић је рекао да је природно да Ана Брнабић добије подршку за мандатара и да је то доказала у претходном периоду, те да ћемо у понедељак, уторак видети састав нове владе.

"Имаћемо владу континуитета и никакве драматичне промене неће доћи, неће бити стратешких померања. Имаћемо два нова министарства, једно у вези са наталитетом, а друго у вези са унутрашњим дијалогом", рекао је Вучевић и поновио да није лако саставити владу, већ да је то посао који захтева брижљиву процену.

На констатацију да је Бранислав Недимовић био први на републичкој листи СНС на изборима, те да се спекулисало да ће он бити премијер, Вучевић је рекао да не може да се повлачи паралела са локалним изборима и редоследу на листи јер на локалним изборима морате бити изабрани за одборника, да би касније били бирани за градоначелника, а на републичким не морате бити посланик да бисте били премијер.

Коментаришући информације да је било корупције у Влади, Вучевић је рекао да нема информација о томе и да то није страначко питање, него безбедносно.

"Сигурно да је било кадровских промашаја у Влади, ја могу да кажем да сам ја имао кадровских промашаја. Било је врло опречних мишљења на Председништву СНС о кадровским решењима", рекао је Вучевић.

На питање да ли ћемо лидера СПАС-а Александра Шапића видети у републичкој влади, с обзиром на то да је постао коалициони партнер СНС-у у Новом Саду, Вучевић одговара да то нема никакве везе, те да је у градску власт Шапић ушао јер је прихватио програм развоја Новог Сада.

За предложено министарство за дијалог каже да би требало да послужи томе да се институцуионализује унутрашњи дијалог унутар владиног и невладиног сектора, разних групација и сфера, и да је добро да то буде институционално сређено.

"Дијалога нема због друге стране која је одбила да учествује на изборима. Још једна шанса, позив да се тај дијалог интензивира", закључио је Вучевић.

 

 

Извор: РТВ