Вести

Вучевић: У Новом Саду потпуно вакцинисано више од 100.000 људи

Ситуација у Новом Саду и Војводини је боља. Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић навео је да су бројеви бољи, али да нису такви да би могло да се каже да можемо да се опустимо.

"Имали смо један добар тренд, у смислу да сваки дан имамо мање новоооболелих. Тај број се креће између 40 и 50, чак и за викенд, када увек имате мањи број тестираних, имали смо и испод 30 новозаражених по дану. Не тако давно, имали смо преко стотину дневно новоинфицираних грађана", рекао је Вучевић.

Додао је да се бележи и мањи број првих прегледа, али да они који су заражени морају да иду на болничко лечење.

Говорећи о вакцинацији, Вучевић је навео да је у Новом Саду потпуно вакцинисано 101.000 грађана, док је само прву дозу примило 35.000 људи. Објаснио је да је у Новом Саду вакцинисано више од 43 одсто пунолетне популације.

"Одлично нам се показало са тржним центрима, ван свих очекивања. Мислим да је ТЦ "Променада" већ прешао преко 2.000 људи који су примили вакцину у том центру", рекао је Вучевић и додао да ускоро са радом креће и аутобус за вакцинацију.

Када је реч о изградњи ковид болнице у Новом Саду, Вучевић је навео да никад није видео брже отварање неког градилишта и да се нешто што је до јуче била њива, претвори у озбиљно градилиште.

"Република ради своје радове на самој болници, на објекту. Ми као Град, радимо све оне околне инфраструктурне захтеве који су неопходни да би болница могла да функционише", рекао је Вучевић.

Нагласио је да је велики изазов за неимаре да се болница заврши од 1. септембра, када је предвиђен рок за изградњу.

 

 

Извор: РТС 1