Вести

Вучевић: Ускоро пројекат који ће допринети квалитету ваздуха

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, потпредседник Владе и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић и покрајински секретар за пољопривреду Чедомир Божић посетили су пољопривредна газдинства у Kаћу и Футогу, а домаћин Бранко Лакић из Kаћа, који се бави бави узгојем јабука на 4 јутра земље, захвалио је Министарству и Секретаријату на подршци.

"Град је оперативно задужен да се бави закупом пољопривредног земљишта како диктира Министарство и то је веома битна тема за пољопривреду", рекао је Вучевић.

Вучевић је истакао да ће ускоро презентовати један леп пројекат за пчеларе у сарадњи са Пољопривредним факултетом који ће бити повезан и са заштитом животне средине.

"Намера нам је да се подигну пашњаци за пчеле, а тиме би допринели и зеленом фонду на ободима града, па тако и утицали на квалитет ваздуха. Верујем у политику када министри нису у кабинетима него се на терену састају са грађанима, јер су све теме о којима се мора разговарати осетљиве и мора се добро балансирати", рекао је Вучевић.

 

 

 

Извор: Танјуг