Вести

Вучић: Држава неће трпети претње

Вучић је у изјави Танјугу рекао да ће се држава обрачунати са свима који мисле да могу да је користе у своје приватне сврхе, да се баве најпрљавијим пословима, да могу да зарађују огроман новац, да могу да убијају људе.

Криминалцима и свим њиховим помагачима Вучић је поручио да не мисле да је могуће да се ствари у Србији решавају у њихову корист и да не покушавају да прете или да учине било какво зло неким од бивших функционера државе или било коме другом.
"Желим да упозорим њих и све њихове помагаче да се случајно не играју, да не покушавају да прете или учине било какво злодело и неким од бивших функционера ове државе или било коме другом и да покушавају да искористе овај интерегнум, јер држава ће се озбиљно обрачунавати и са криминалом и са корпуцијом и са наркокартелима", рекао је Вучић.

Он је навео и да све који мисле да у томе могу да добију било чије симпатије, било чију помоћ и подршку жели да обавести "да је то немогуће и да се са тим не играју".
"Држава ће реаговати оштро у складу са законом и држава ће умети да заштити и све бивше функционере, али ће умети и да заштити грађане Србије од њиховог деловања", додао је Вучић.
"Та моја порука је потпуно јасна за њих и треба добро да знају да се са државом нико није играо и да се нико неће играти", подвукао је лидер СНС-а.

Он је навео да жеља за обрачуном са корпуцијом и криминалом није била само вербална, већ је стварна и биће не само настављена у оним деловима где је постојала, "већ и унапређена и направљена на много вишем нивоу у оним деловима где је била нешто слабијег нивоа или где није ни постојала".

Медији су јуче пренели тврдње да је, према информацијама једне западноевропске обавештајне службе, одбегли наркобос Дарко Шарић понудио награду од 10 милиона евра за убиство бившег председника Србије Бориса Тадића, његовог шефа кабинета Миодрага Ракића,  министра унутрашњих послова Ивице Дачића, шефа БИА Саше Вукадиновића, министарке правде Снежане Маловић и тужиоца за организовани криминал Миљка Радисављевића.
Дачић је рекао да те информације нису ништа ново и да их има стално.