Вести

Вучић: Изненађен сам реакцијом Владе Црне Горе на моју молбу

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је изненађен реакцијом Владе Црне Горе, јер се ни на који начин није мешао у њихове унутрашње ствари.

Није их, каже, ни саветовао, како они тврде.

"Само сам замолио као комшија и пријатељ да још једном размотре одређене иницијативе. Замолио, јер су у питању интереси српског народа и српске цркве“, објаснио је Вучић.

Рекао је да никада није имао проблем када су из Подгорице указивали на положај Црногораца у Србији, нити је имао проблем ни када су се брутално мешали у наше унутрашње ствари, у питање територијалног интегритета и суверенитета наше земље, када износе своје ставове о решавању косовског проблема који је наш проблем, а не тиче се њих.

Додао је да је ћутао и када говоре на међународним форумима, и држе нам лекције.

"Сматрао сам да је нормално да се изјасне. Ако је страшан проблем у томе што сам изнео молбу, а тиче се српског народа и српске цркве, извињавам се свим увређеним душама, и много ми је тешко што сам их повредио само због једне једине молбе. Не морају да је услише, али не морају ни да мењају смисао и значај онога што сам учинио и себе да представљају као велику жртву и јунаке, и неко ко је плод нечијег тобоже мешања и саветовања“, додао је Вучић.

Њихову поруку је, каже, одлично разумео и у складу са њом ће се Србија понашати убудуће.

"Хвала на великом разумевању и што су тако брзо услишили моју молбу, и што су послали тако снажан, јак и веома храбар одговор. Велико хвала Влади Црне Горе на свему томе", истакао је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг