Вести

Вучић: Нама је Србија важнија од свега

Не дам им Србију, нису је ничим заслужили, поручио је данас лидер СНС са седнице Главног одбора странке, који је озваничио његову кандидатуру за председника Србије.

"Хтели су моју главу на црти, и ево ја им на црту излазим", рекао је Вучић и поновио да је одлучио да прихвати кандидатуру зато што чврсто верује да су овој земљи потребни рад, стабилност, инвестиције, нове болнице и зато што неко мора да "стане на врата, када на њих куца прошлост".

Они који су нам већ толике године појели, у прошлости треба да остану, рекао је.

"И поред безброј проблема и савета, одлучио сам да прихватим кандидатуру за председника Србије, јер Србија нема пуно времена и на власт не смеју да се врате они који су уништили земљу", рекао је премијер и лидер СНС Александар Вучић.

"Одлучио сам се да прихватим кандидатуру за председника Србије, зато што чврсто верујем да су овој земљи потребни рад, стабилност, инвестиције, путеви и нове болнице и будућност", рекао је Вучић на седници Главног одбора.             

Он је рекао да прихвата кандидатуру зато што неко мора да стане на врата кад прошлост закуца, истичући да "прошлост сада маљевима куца и хоће да провали у нашу кућу".

"Таквима мора да се стане на пут, да буду враћени тамо где припадају, у политичку прошлост", рекао је Вучић.

Он је навео да верује у будућност и да ће зато да се прихвати тог посла, у, како каже, тешкој и ужасној кампањи која га чека.

"Захвалан сам вам на подршци и поносан на све вас, јер смо у претходних 4, 5 година успели земљу, која је била на ивици банкротства и колапса, у којој није било наде и која није видела будућност, да покренемо с мртве тачке, а ви сте увек знали да покажете разлику између нас и њих, обратио се вечерас премијер Александар Вучић члановима ГО странке који су га једногласно изабрали за председничког кандидата.

"Знали сте да направите разлику између нас и многих других, разлику која се огледа у вашој борбености и жељи да будете на страни Србије и онда кад смо највише нападани и кад нису бирали речи којима ће да се обраћају нашим дивним члановима, јер сви сте се ујединили у политику очувања Србије њеног напретка", рекао је Вучић праћен аплаузом чланова ГО.

Како је навео, захвалан је члановима странке и зато што су последњих дана и месеци, "када смо схватили какве нам се опасности ближе, јасно показали како можемо да одбранимо и сачувамо земљу".

"Поносан сам јер сте направили разлику између нас и њих, нас којима је Србија важнија од свега и њих, којима су једино њихови џепови били важни", поручио је премијер и лидер СНС.

"Једина сте странка која није добијала гласове на демагогији и популизму, на шовинисзму и лаким мерама, и обећањима...", рекао је Вучић и наставио: "Већ сте побеђивали тако што сте радили најтеже ствари, били сте уз своју странку и руководство, и уз председника Републике, владу и скупштину".

"Првих пет дана одмора, јер за четири године нисам користио ни један дан, искористићу за кампању, да вама који ћете се све време борити, помогнем да не изгубимо битку против оних који би земљу да врате у прошлост", рекао је вечерас лидер СНС.

"Не заборавите да је с друге стране много моћних, да имају силне савезнике и на све су спремни. Неки су већ у кампањи, много су новца потрошили и нико их ништа не пита. То је цена демократије, облика политичког режима, од којег не постоји бољи, и ми смо ту цену спремни да платимо", рекао је Вучић и поручио да нема трунку сумње у своје чланове.

"Хоћемо ли још једном заједно да победимо за Србију", упитао је Вучић и поздрављен бурним аплаузом, поручио:

"Потребни сте Србији, драги пријатељи, потребна јој је ваша енергија и нећу ни на шта да вас терам, али ако то не учинимо још једном, стићи ће ову земљу она најтежа казна - доћи ће најгори и вратити Србију у прошлост".

Он је рекао да су се удружили сви који за себе хоће сладак жиовот, а чемеран за све остале и да хоће његову главу, али и поручио да их се не плаши.

"Не знам шта ће Србија да одлучи, али једно сигурно знам - да се пред њима ми сви, и ја заједно са вама, не повлачимо", рекао је Вучић обраћајући се члановима ГО странке.

"Хтели су моју главу више од свега" истакао је Вучић и додао да политички противници не воле ни њих и да једино што раде јесте да мрзе.

"Не плашим се чак ни самог страха, ни њихових пара, милиона који су већ потрошили, а ми ни динара, ни савезника њихових страних, ни медија, а понајмање тајкуна" подвукао је Вучић.

"Не плашим се да победе ни мене, ни вас, али се плашим да не победе Србију и одеру јој кожу са леђа, затворе је и зауставе", рекао је Вучић.

Политичким противницима је поручио да ће морати преко њега да пређу уколико желе да освоје Србију, јер "иде равно на њих".

"Ако мисле да ћу да се склоним са вама, да пустим да нас прегазе, немам намеру. Идемо равно на њих", поручио је Вучић у обраћању члановима Главног одбора СНС.

Он је своје страначке колеге замолио да још једном искораче и покушају да победе, али и да "не деле функције" пре него што победе на изборима.

"Неки други су то радили, па су губили. Немојте да бирате премијере и председнике овога или онога док не завршимо посао. Немојте да делите министарске ресоре, јер су они ту да би народу било боље, а не нама", рекао је Вучић.

Лидер СНС је истакао да је пред чланством те партије тежак период и подсетио се својих мисли када је пре две године нападнут у меморијалном комплексу Поточари.

"У једном тренутку помислио сам како је ужасан овај посао када сам у Сребреници положио цвет на споменик жртвама масакра, а са свих страна разломљених брда орило се 'Алаху екбер'", рекао је Вучић.

Како је објаснио, у том тренутку упитао је "Шта ти је Александре остало", када су сви политичари, који су до тада били око њега, отишли, а ка њему полетело каменице, ципеле, флаше...

"Себи сам рекао - Ти си председник Владе Србије, представљаш Србију, најлепшу и најбољу земљу на свету. Рекао сам себи - Само дигни главу", присетио се Вучић.

Он је додао да је видео где се налази и помислио како се из тога неће извући.

"Рекао сам себи - Твоја је обавеза да не спустиш, не сагнеш и не погнеш главу, јер се ти бориш за Србију. И нисам је погнуо ни у најтежим тренуцима. Штитио сам и борио се за Србију и то ћу чинити заједно са вама. Ићи ћемо да их победимо, и то убедљиво", закључио је Вучић обраћање Главном одбору странке.

 

 

 

извор: Танјуг/Пинк