Вести

Вучић примио у опроштајну посету амбасадорку Kанаде

Председник Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадорку Kанаде Kетлин Чаба и захвалио јој што је, у току свог трогодишњег дипломатског рада у Београду, допринела јачању политичког дијалога двеју земаља, као и сарадње у различитим областима, посебно на пољу економије.

Вучић и амбасадорка Чаба су констатовали да се повећава прилив канадских инвестиција, јер на српском тржишту тренутно послује више од 50 канадских компанија. Иако је највећи број њих из области рударства и енергетике, амбасадорка Чаба је истакла да је Србија веома добра дестинација за улагања у различитим привредним областима и да ју је као такву промовисала у Kанади, пружајући канадским привредницима више информација о добрим резултатима српске економије.

Двоје саговорника су поздравили ступање на снагу Споразума о ваздушном саобраћају и изразили наду да ће ускоро бити отворена директна ваздушна линија између Београда и Торонта, која би допринела унапређењу економских односа, као и бољем упознавању и повезивању грађана Србије и Kанаде. Они су, тим поводом, истакли да је и српска заједница, која живи на канадском тлу, важан мост између Србије и Kанаде.

Вучић је изразио захвалност на подршци коју Kанада пружа европском путу Србије. Амбасадорка Чаба је истакла да су реформе које Србија предузима с циљем придруживања ЕУ, такође важне и за побољшање услова за инвестирање и пословање.

Амбасадорка Чаба је изразила захвалност на помоћи коју је Србија пружила у репатријацији канадских грађана по избијању пандемије, као и уважавање за начин на који су српске власти успешно одговориле на изазове пандемије.

Вучић је амбасадорки Чаба пожелео много успеха у будућем приватном и професионалном животу.

 

 

 

Извор: Танјуг