Вести

Вучић присуствоваo отварању фабрике "Barry Callebaut"

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је отварању фабрике чоколаде компаније "Barry Callebaut" у Новом Саду, чија је изградња почела у марту прошле године и која има почетни производни капацитет од преко 50.000 тона годишње. 

"Желим да честитам нашим домаћинима на фантастичном послу и да кажем да сам поносан, јер када смо први пут посетили локацију за фабрику "Barry Callebaut"на церемонији постављања камена темељца, нисмо ни сањали да ће производни капацитети овако да изгледају", рекао је Вучић.

"Оно што је важно за људе у Србији да знају, када говоримо о фабрици чоколаде "Barry Callebaut", то је да ова компанија снабдева 25 одсто светског тржишта чоколадом. И ова фабрика у Србији  је једна од важних у том ланцу. Овде ће бити отворен и други погон. Верујемо да они имају идеју да и даље шире како своје продукционе, тако и истраживачке капацитете овде, у Новом Саду.  Зато нам је важно да додатно улажемо новац у техничке универзитете у Новом Саду и у Војводини, да помогнемо и да урадимо све што је могуће да ти млади људи, када заврше своје школовање, добију добар посао. И, да захвалим компанији "Barry Callebaut", они ангажују високо стручну радну снагу и ти људи имају више него двоструко већу плату од просечне у Србији", рекао је Вучић.

"Све ово нам отвара могућности да се додатно уозбиљимо и подстичемо индустрију млека, да повећамо премије, да видимо шта ћемо са субвенцијама. Надам се и желим да "Barry Callebaut" произведе чоколаде за 250 милиона евра, то ће много да значи и за Србију. Честитам свима и много успеха вам желим“, поручио је Вучић. 

 

 

 

Извор: Танјуг