Вести

Вучић: Радови на обилазници крећу до краја октобра

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је, обраћајући се грађанима у Ужицу, да су планирани бројни инфраструктурни радови како би се поспешио туризам у овом крају, те најавио да ће радови на обилазници око Ужица кренути најкасније половином октобра.

"Дошао да кажем шта ћемо да урадимо за Ужице, шта ћемо све чинити за Златиборски округ. Због сталних гужви у граду и загађења ваздуха одлучили смо да изградимо обилазницу у дужини од око пет километара", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да се не ради о обичном путу, већ путу профила ауто-пута, који ће коштати најмање 25 милиона евра, највероватније 30 милиона евра.

Указао је да ће бити завршен ауто-пут до Паковраћа до краја ове године, а до средине идуће до Пожеге, па се иде од Ужица до Kотромана.

Навео је да ће после да се види шта може да се уради према Новој Вароши, Пријепољу, Прибоју.

Најавио је градњу пута према Kадињачи, градњу тунела којим ће се спојити Дуб и Дубце, што ће коштати 50 милиона евра.

"Мислимо да је важно да се развија додатно туризам у овом крају", подвукао је Вучић истичући да ће се посетити и Мећавник и Митровац, путем дугим 15 километара.

Истакао је да држава гледа да увеже све градове у земљи.

"Причало се да немамо новца за изградњу вртића на Царини. Биће нови вртић на Царини", поручио је Вучић додајући да ће бити урађена и котларница на Међају, и да ће се решити питање цевовода до Севојна.

Вучић је подвукао да ће након подизања инфраструктуре држава покушати да у Ужице доведе још једног великог инвеститора.

Подсетио је да је просечна плата у Ужицу била пре пар година 340 евра, а данас је 520 евра, што показује како је држава за мало година успела да много напредује.

"Неће бити великих инвестиција без развијене инфраструктуре", нагласио је Вучић. Осврнуо се и на питање аеродром Поникве и рекао да ће се анализирати можемо ли да издржимо, макар губили значајан новац, да се успостави саобраћај бар за АТР и друге мале авионе, са циљем подстицања туризма.

"Имамо велике планове, нешто више новца, наставићемо да улажемо у вртиће, школе. Данас имамо више новца, радићемо на даљем повећању пензија и плата", поручио је Вучић.

Подсетио је да ће пензионери добити пензије, додатни поклон од 20.000 динара почетком идуће године, а ове године у септембру, новембру, и децембру 50 евра, 30 евра и 20 евра, а сви пунолетни грађани 20 плус 30 евра у новембру и децембру.

"Оно што сам рекао данас држите ме за реч, обилазницу крећемо да радимо најкасније до краја октобра. Моћићете да видите машине и како ствари напредују. То су ствари које ће да промене животе ваше деце, гарантовати вашу будућност", закључио је Вучић изразивши посебно задовољство што га је толико људи сачекало.

"Мислим да никада у 9 ујутро нисам имао овакав дочек", приметио је Вучић, реагујући на велики број грађана који се окупио да га сачека.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк