Вести

Вучић: Србија сматра Аргентину истинским пријатељем

Председник Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Републике Аргентине Естанислаоа Завелса и захвалио му на значајном доприносу који је својим дипломатским умећем дао билатералним односима.

Вучић је амбасадору Завелсу захвалио на принципијелном ставу Аргентине да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије, као и на подршци у међународним организацијама по том питању, и додао да Србија сматра Аргентину истинским пријатељем.

Двојица саговорника су се сагласили да су дугогодишње пријатељство и међусобно разумевање чврста основа да Србија и Аргентина интензивирају политички дијалог и оснаже економску сарадњу, као и сваку другу сарадњу од обостраног интереса.

Амбасадор Завелс је изразио захвалност за подршку коју је имао током рада у Београду. Он је издвојио неколико области у којима види значајне могућности за сарадњу, попут пољопривреде, енергетике, као и науке и истраживања.

Вучић и амбасадор Завелс су изразили наду да ће вакцинација допринети да Србија и Аргентина,  као и читав свет, превазиђу изазове пандемије и посвете се даљем економском развоју.

Вучић је амбасадору Завелсу пожелео много среће у будућем приватном и професионалном животу.

 

 

 

Извор: Танјуг