Вести

Вучић: Србију и Кину веже челично пријатељство

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са чланом Политбироа КП Кине и секретаром Секретаријата Централног комитета КПК Јангом Сијаодуом и оценио да Србију и Кину веже челично пријатељство, а да српски народ никад неће заборавити шта је за Србију учинио председник Кине и председник Комунистичке партије Си Ђинпинг.

"Срећан сам и поносан што могу да вас примим и разговарам с вама", рекао је Вучић на почетку састанка и још једном честитао Јангу и свим члановима КП Кине 70. годишњицу постојања модерне Републике Кине и на свим изузетним резултатима који су за то време постигнути.

Сваком вашем успеху и ми у Србији се радујемо, поручио је Вучић.

"Захвални смо Си Ђинпингу што је довео једну од најважнијих инвестиција у нашу земљу и охрабрио кинеске инвеститоре да долазе у Србију, као и за то што је кроз пројекат ''Један појас, један пут'' допринео срећи других народа, у овом случају српског. Ми, за разлику од других, нећемо заборавати шта је учинио и имаће нашу захвалност", поручио је Вучић.

Како је рекао, током последње посете КП Кини научио је да су сви функционери дужни да 200 дана годишње разговарају с грађанима.

"Па ми сада размишљамо како да наше људе натерамо да више десетина дана, ако не могу 200 дана, разговарају са обичним људима како би боље разумели њихове захтеве и потребе", рекао је Вучић.

"Добродошли сте и пренесите срдачне поздраве председнику Сију, нашем великом пријатељу", рекао је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг