Вести

Вујовић: Није лако бити жена на функцији и у политици

Председница општине Савски венац и члан Председништва Српске напредне странке Ирена Вујовић открила је како изгледа када је жена у политици, а пре свега на једној одговорној функцији као што је позиција председнице једне од најразвијенијих општина Београда.

Вујовић је рекла да јој је велика част што се управо она налази на овој функцији, посебно због успешних резултата који су видљиви.

Бити председница општине велика је част и задовољство, али и велика одговорност. Свакако да није лако када знате да морате свакодневно да излазите у сусрет грађанима, да то буде квалитетно, али у оквиру ваших могућности и надлежности, рекла је Вујовић.

Како је нагласила, времена за себе готово да нема, али истиче да ради посао који воли и да јој то не пада тешко.

Ништа ме није оплеменила функција и задужења која имам. Када су људи имали више времена за себе, ја сам се посветила послу и не жалим због тога. Радим посао који волим. Фали слободног времена, али радим посао који волим, рекла је Вујовић.

На разноразне увреде, прозивке и претње од стране опозиције, Вујовић је рекла да не реагује као раније, истиче да је навикла, али како је рекла, њеној породици то и даље тешко пада.

Изградила сам одбрамбени систем, нарочито када су у питању људи из опозиције. Једино могу да шире говор мржње, није била реч о увредама на мој рад, већ увреде на мој рад у политици и због тога што сам жена, а то онда не одговара многима. Не одговара им ни то што имам резултате. Пре доласка СНС на власт у овој општини, она је била запуштена и није било комуникације са грађанима. Осећа се сада велика разлика. И породица разуме, али када се тако нешто деси, морам да их тешим, рекла је Вујовић.

Према њеним речима, општина Савски венац једна је од најразвијенијих општина у Београду, али и Србији.

На овој општини се тачно види напредак Београда, расте Београд на води, фасаде су сређеније, комуникација са људима се подразумева. Кућа краља Петра је потпуно реконструисана, урађена је фасада, сређена је меморијална соба, а захваљујући дигитализацији, посетиоци могу да добију потпуно другачији увид у историју, рекла је Вујовић.

 

 

Извор: Пинк