Вести

Божић: Приоритет Србије да заштити своје интересе и одржи мир

Потпредседница Народне скупштине Републике Србије Сандра Божић поздравила је одржавање седнице Националног савета за безбедност, јер је приоритет Србије да у овом тренутку заштити своје интересе и одржи мир.

"Мислим да се заиста у овом тренутку већ налазимо у трећем светском рату. Налазимо се пред најразорнијим ратом који ће дефинитивно захватити све делове Европе и света. Мислим да ту морамо имати много мудрости на који начин да задржимо мир и стабилност у својој држави", рекла је Божић.

Божић је рекла да не би јучерашњи напад у Москви оценила као класични терористички напад, јер недостаје мотив.

"Рекла бих да је ово нова врста тактичке борбе, која се на други начин води против Руске Федерације", истакла је Божић.

Такође, рекла је да ће Србија морати да има много мудрости да сачува мир и сачува економију, јер се налази на добром путу.

На питање новинара да ли Србија може да се заштити изласком из Савета Европе и напусти европски пут, а поднесе захтев за чланство у Бриксу, Божић је рекла да Србија остаје на европском путу, а да је напуштање Савета Европе условљено њиховом одлуком о примању тзв. "Косова".

"Чули сте шта је рекао и председник Србије, уколико приме тзв. "Косово", напустићемо Савет Европе. Ако им је приоритет Приштина тамо, у односу на Београд, и то говори нешто", рекла је Божић.

 

 

Извор: Танјуг