Вести

Брнабић се састала са председником Владе Комонвелта Доминике

Председница Народне скупштине Републике Србије Ана Брнабић састала се са председником Владе Комонвелта Доминике Рузвелтом Скеритом, са којим је разговарала о даљем унапређењу сарадње и билатералних односа.

Брнабић је изразила част и велику захвалност премијеру Скериту на посети и подршци Србији у изузетно изазовним временима.

Брнабић је истакла спремност за даљи развој економских односа и пружањe подршке на пољу образовања, да студенти из Доминике учествују у пројекту "Свет у Србији", којим се годишње стипендира око две стотине студената из земаља широм света, за које верује да може да буде темељ билатералних односа и сарадње у будућности.

Саговорници су се сагласили да су односи две земље добри и пријатељски уз наду да ће се динамика развоја позитивних односа наставити, и да томе могу да допринесу потписани споразуми приликом претходне посете премијера Скерита Србији. Разговали су о формирању Посланичке групе пријатељства.

Брнабић је такође истакла захвалност Доминики на одлуци да суспендује признање независности јужне српске покрајине, чиме је потврђено не само пријатељство две земље, већ и приврженост Комонвелта Доминике основним принципима међународног права и Повеље Уједињених нација.

Састанку у парламенту присуствовала је и председница Одбора за спољне послове у Народној скупштини Србије Марина Рагуш.

 

 

 

Извор: Танјуг