Вести

Брнабић: У Србији има много потенцијала, талента и креативности

Председница Народне скупштине Републике Србије Ана Брнабић изјавила је на завршној свечаности, у оквиру манифестације "Дан девојчица у сектору информационо - комуникационих технологија", да ће парламент бити још више отворен, а учесницама скупа поручила да никада не дозволе да им неко каже да нешто не могу и да није за њих.

"Ово је ваш дом. Хвала вам што сте прихватили наш позив да заједно овде обележимо Међународни дан девојчица у ИКТ сектору", рекла је Брнабић на почетку обраћања и захвалила свим партнерима који сарађују на пројекту већ годинама, од УНДП-а преко Удружења пословних жена, Србије, партнера из ЕУ делегације, министарствима просвете, телекомуникација и информисања.

Брнабић је навела да кад год погледа решења која се представе сваке године, када год оде у неку школу или регионални тренинг центар, научно технолошки парк, углавном види младе људе који имају своје старт-ап иновативне компаније, истичући да у Србији има много потенцијала, талента и креативности.

"Желим да вам кажем да ћемо се и ми као скупштина трудити да се још више отворимо за вас, за ваше родитеље, наставнике, професоре, менторе, којима такође захваљујемо што су данас овде са нама и на свом труду, раду и залагању, да би овакве ствари као што имамо данас радили више. И на крају крајева, закони се не доносе у неком изолованом простору, ти закони које ми доносимо овде се тичу свих вас", поручила је Брнабић.

Брнабић је поручила окупљенима да никада не дозволе да им неко каже да нешто не могу или да нешто није за њих.

"Можете све што желите. Можете све оно о чему сањате, верујте уколико сте посвећени томе, верујете у себе, радите, учите, можете сигурно", навела је Брнабић.

Разговарајући са учесницама скупа, Брнабић је рекла да је приметила да има оних који желе да упишу гимназију, неку војну гимназију, медицину и друго, али да су у 21. веку у свему томе, у сржи, информације и телекомуникационе технологије.

"Од медицине, преко енергетике до, наравно, ИКТ сектора. У сваком случају, добро сте изабрале, и служите као велики и добар пример многима од вас, вашим другарицама, вашим вршњакињама и такође, пре свега, онима који су још млађе од вас, да се одваже и да крену вашим стопама", рекла је Брнабић.

Дан девојчица у ИКТ-у организује се у оквиру Међународног дана девојчица у сектору информационо-комуникационих технологија, који је установљен на нивоу Уједињених нација. У оквиру ове манифестације биће уручене награде победницама такмичења "УХВАТИ ИДЕЈУ" које Удружење пословних жена Србије реализује девету годину заредом.

 

 

 

 

Извор: Танјуг