Вести

Брнабић: Унапређење сарадње са Индијом у више стратешких области

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са специјалнoм изасланицoм председника Владе Индије и државном секретарком у Министарству спољних послова Менакши Леки.

Брнабић је изразила задовољство због учешћа индијске делегације на састанку на високом нивоу поводом обележавања 60-годишњице Покрета несврстаних земаља, посебно имајући у виду улогу и значај Индије у том покрету.

Саговорнице су у разговору потврдиле да су односи двеју земаља традиционално добри и пријатељски, при чему је премијерка изразила захвалност Индији на принципијелном ставу по питању Косова и Метохије и поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије.

У разговору је закључено да постоји више стратешких области у којима се сарадња двеју земаља може унапредити, укључујући пољопривреду, енергетику, трговину и културу, а додатно, Србија је заинтересована и за јачање сарадње у области филмске индустрије.

Леки је, говорећи о значају културне сарадње, нагласила да је посебно важно да обе земље раде на бољем међусобном упознавању друштава и култура, што ће допринети још бољем повезивању.

Брнабић је пренела захвалност својој саговорници на подршци Индије у набавци вакцина против COVID-19.

 

 

 

Извор: Танјуг