Вести

Брнабић: Вучић председник СНС-а до избора у априлу

Председник Српске напредне странке Александар Вучић одбио је да прихвати једногласан предлог свих чланова те странке и поново се кандидује као једини кандидат за председника Српске напредне странке, рекла је потпредседница Српске напредне странке Ана Брнабић.

Како је навела након завршене пете изборне скупштине Српске напредне странке, пронашли су компромисно решење које подразумева да Вучић предводи Српску напредну странку до избора у априлу након чега ће бити одржана ванредна скупштина на којој ће бити изабрани председник и заменик председника Српске напредне странке.

"Једногласна одлука свих чланова Српске напредне странке, свих месних, градских одбора била је да председник Александар Вучић настави и да буде једини кандидат за председника Српске напредне странке. Александар Вучић је одбио да се кандидује за председника Српске напредне странке, па смо постигли компромисно решење и продужили му мандат тако да ће наставити да води Српску напредну странку до ових избора, односно да подржи странку и помогне јој и за ове изборе", рекла је Брнабић.

Након избора који ће бити одржани 3. априла, Српска напредна странка ће, како је најавила Брнабић, имати ванредни конгрес на којем ће изабрати и председника и заменика председника странке.

На данашњој скупштини, како је рекла Брнабић, усвојено је 10 начела политичког деловања Српске напредне странке, Извештај о раду Српске напредне странке, а изабрани су и руководећи органи странке, односно нови Главни одбор, нови Извршни одбор и за председника Извршног одбора Дарка Глишића, као и нове чланове Председништва странке.

Нови потпредседници Српске напредне странке, како је испричала, су Милош Вучевић, Синиша Мали, Владимир Орлић, Невена Ђурић, Марко Ђурић, којем је замрзнут мандат због свог амбасадорског ангажовања, Александар Шапић и Ана Брнабић.

Брнабић је рекла да је изабрано мање од 100 чланова Председништва странке, а да се посебно поноси тиме што су велики број нових чланова Председништва жене.

"Важно је и поносна сам што имамо око 50 потпуно нових чланова Председништва Српске напредне странке, од којих је значајан број младих у складу са оним што је председник Српске напредне странке Александар Вучић тражио од нас, а то је и да покренемо смену генерација и да дамо већу шансу младима, што смо радили и све ово време кроз Академију младих лидера", навела је Брнабић.

У том смислу истакла је и да је један од потпредседника странке млада Невена Ђурић, којој су на предлог Александра Вучића дали пуно поверење да, како је рекла, да све од себе и да на крају крајева својом храброшћу да пример како се борити у будућности, а и на изборима на свим нивоима 3. априла.

 

 

Извор: Танјуг