Вести

Ђурић: Град Нови Сад је партнер Агенције за спречавање корупције

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и директор Агенције за спречавање корупције Дејан Дамњановић отворили су подручну јединицу Агенције у Новом Саду.

Ђурић је истакао важност непосредног приближавања надлежности Агенције новосадским јавним функционерима, грађанима, организацијама цивилног друштва и локалним медијима.

Додао је да ће у канцеларији у Новом Саду, у згради Пословног центра "Аполо" на 162 квадратна метра, на почетку радити троје радника.

"Велико ми је задовољство што је Нови Сад трећа локална самоуправа у Србији у којој се налази подручна јединица Агенције за спречавање корупције. Град је сарадник и партнер ове агенције, у циљу успостављања што боље комуникације са грађанима. Морамо заједно да означимо корупцију као неприхватљиво друштвено деловање, да радимо на њеној превенцији, а у тој мисији веома су значајна међусобна подршка и разумевање", рекао је Ђурић.

Директор Агенције за спречавање корупције Дејан Дамњановић рекао је да је спровођење надлежности Агенције "морални императив".

"Настојимо да здраво друштво буде темељ свеукупне стабилности земље. Спречавање корупције схватамо не само као свој посао већ као својеврсну друштвену мисију и одговорност. Њено сузбијање значајно доприноси креирању повољног привредног амбијента, који има значај за даљи економски развој државе и привлачење нових, страних инвестиција, али и за напредак у процесу преговора за пуноправно чланство у Европској унији", рекао је Дамњановић.

У Новом Саду је, традиционално, као и у Нишу и Крагујевцу, засађено Дрво пријатељства, а у уметничком делу програма учествовао је хор ученика Основне школе "Ђура Даничић" под диригентским вођством професорке Биљане Оравец.

 

 

 

Извор: Танјуг