Вести

Договорена сарадња са ДСС-ом

Како је навео, договорили су се да делују јединствено како би обезбедили ванредне парламентарне изборе, и како статут Војводине не би био усвојен пошто није у складу са Уставом Србије.


Према његовим речима, договорили су се и да делују тако да се обезбеди да се истог дана када буду одржани ванредни парламентарни избори одржи и референдум о томе да ли грађани желе да Србија буде у НАТО или не.

Говорећи о локалним изборима он је рекао да је и ту постигнут висок степен разумевања и да су се договорили да треба власт да формирају у "можда" све три општине у којима су одржани допунски избори  Вождовцу, Земуну и Косјерићу.

Николић је навео да су се Коштуница и он сложили и око тога да сачекају још два - три дана на одговор радикала о евентуалној сарадњи.

"Идуће недеље ако не буде одговора радикала ми ћемо кренути у посао прикупљања и сабирања гласова и припрему за формирање локалне власти у Земуну, Вождовцу и Косјрићу", рекао је Николић.

Он је навео да је постигнута сагласност око тога да и странке које су се изјасниле да желе да сарађују могу да буду њихови партнери и да ће понудити СПС-у да учествује у формирању власти.

"То је став не СНС-а, већ и ДСС-а. ПУПС и ЈС су се већ изјасниле, али мислим да треба разговарати и са СПС, али знам да Ивица Дачић неће ту бити неколико дана, па ћемо разговарати кад се буде вратио", казао је Николић.

Он није хтео да каже где су Коштуница и он разговарали наводећи да је то било на "тајном месту - ни код нас ни код њих".