Вести

Гашић: Учинили смо све да не дође до хуманитарне катастрофе

СВРЉИГ - Министар одбране Братислав Гашић изјавио је данас да је учињено све да не дође до хуманитарне катастрофе у општинама на истоку Србије које су неколико дана због снега и леда биле без струје.

Гашић обилази припаднике Војске Србије који помажу радницима Електропривреде Србије у отклањању кварова на електро-мрежи у околини Књажевца и Сврљига.

Рекао је да нам се последњих дана догодила катастрофа коју нико не може да предвиди, као ни превентивне мере које би нечим могле да се спрече.

Покидани су каблови на електро-мрежи и поломољено је више десетина хектара шуме.

"Најважније је да смо учинили све да не дође до хуманитарне катастрофе. Обезбедили смо лекове и здравствено збрињавање становника, помогли смо војним машинама у постављању електро-стубова и ту су наши агрегати који ће помоћи док у ова села не дође струја", рекао је Гашић.

На питање новинара о мерама штедње које је Влада Србије најавила за наредну годину, Гашић је рекао да су све његове колеге одлучне у одлуци да се максимално штеди. 

Нема више службених возила, огромне потрошње горива, високих дневница, нити било каквих непотребних трошкова, поручио је Гашић.

"У мом ресору је све сведено на минимум. Нема већих и мањих резова, штедећемо свуда где је то могуће", рекао је Гашић.

Након обиласка војске министар је кренуо у обилазак мештана села Крента које се налази на обронцима Тресибабе, између Сврљига и Књажевца.