Вести

Гласаћемо против Закона о информисању

Николић је рекао да очекује да ће измене Закона о јавном информисању бити усвојене у понедељак и да ће потом, како се изразио, "настати хаос, и толико тужби пред судом, који има преседане за све случајеве и који ће судити по кратком поступку".

Према његовој оцени, странке из власти које ће бити против закона немају капацитет да свој став услове падом владе, као што би председник Г 17 плус Млађан Динкић урадио уколико закон не буде усвојен.

"Знам да социјалисти неће ићи тако далеко, али то поново ствара климу неповерења у влади, у владајућој коалицији и у парламенту и онда можемо да очекујемо нове изборе", оценио је Николић.

Он је оптужио Динкића да жели да "затвара медије", и владајућу коалицију да се потпуно ангажује на томе да омогуће Динкићу да оствари сваку своју идеју пошто ће он у супротном да напусти владу.

Николић је поручио председнику Либерално демократске партије Чедомиру Јовановићу, за кога се најављује да ће подржати предложене измене, да би било боље да закон не прође па да имамо изборе, након којих може да уђе у владу.

"То је прилика да неки људи коначно оперу образ, а неки да га замажу", истакао је Николић.

Он је рекао да новинар има право на лични став о сваком догађају, о сваком појединцу и да има право да га изнесе.

"Новинар не мора да проверава информације и чињенице, јер је то нека врста цензуре, новинар треба да објави информацију, не сме да објављује лажне тврдње, али свој суд, чак и о лажним тврдњама може да изнесе", казао је Николић.